Thursday, June 5, 2008

bora bora


1 : petrol @ 2.70 per liter


Semalam on the way dari shah alam ke putrajaya, sambil mendengar keluhan cik fiza, pasal die jem teruk kt sg besi..dan saya pula ala2 sesat nak cari jalan ke putrajaya..dan trafik sgt sesak pasal sume org sibuk nak isi minyak..sabar jek la..bukan borak kosong, tapi ade plan kecil utk menghadapi situasi selepas petrol naik ni..antara kesedaran yang kami perlu ambil;

1. pasni jangan nak sesat2 jalan dah..sesat jalan ni penyumbang kepada kebaziran petrol.
2. hafal peta! Oh tidak..! saya dah la asal sesat je nak nangis
3. cube la hirup udara segar kat luar..jangan mati dalam aircond kete je

so, hari ini saya telah mengambil langkah no 3 utk di praktikkan..waaa panasnye tak pasang aircond! Dan bising..susah la nak dengar lagu feveret..tengok, baru sehari..cita2 tinggal cerita jek la..

jom duk venezuela


***********************************
2 : our last booth sale

serius rasa happy dapat keluar dari opis..best la buat booth sale camni..in collaboration between the girls; lynn, fizah, reynna, aida and me. And support by the girls juga; fiza, fizabelle and the gang..we sell apparel, accessories dan macam2 la..hari pertama saya bekerja sekerat hari jek..the rest fizah jaga, and second day baru saya dan lin..masa ni kitorang sangap juga sebab tak ramai pula orang..dalam kesangapan tu kami isikan dengan menamakan beberapa barang yang kami rasakan kelakar..salah satunye ‘gelang bola-bola’ comel la lin, ko kasi nama gelang ko tuh..

anyway, the most cute thing won by handmade bag aidafiqs..comel sgt beg aida buat ni..
dot, ko dah tak payah pening2 kepala nak pikir beli bag mana dah..suke ati la nak design macammana pun..jeles2!

booth sale kami berlangsung 3 hari je..tapi best sangat!…gambar, erk..nanti la eh..ade dalam phone lagik..belum transfer

************************************
3 : Hp 3G vs simkad 3G

baru tau ade hp 3G pun tak guna kalo simkad tuh zaman tok kadok..baru perasan betapa lama nya saya menggunakan num ini..sehingga la tadi bile nak main2 video call ngan lin tapi tak boleh..kasihan..

***********************************

4 : …..

tic tac tic tac 5:30ptg

6 comments:

ayu2523 said...

ernie..aku selaluje sesat
;(..kekadang tense jgk, mls nak bwk keta..kalo ada driver kan best..tp aku nak driver yg pakai mcm pilot tuh,hehe ;p..

neway..korang bukak booth ke ape? jualan? how? when? what? where? gambar??nak tgk..

Nurul Khairunie said...

pegi melancong d venezuela. beli minyak bertong-tong bawa pakai d malaysia.

fiza said...

hoi..astaga, pi la upgrade simcard tu, kampung gile simcard tak 3G..ahhah

chun said...

ernie..bayk dpt untung bisnes? hehe..i miss the chance nak tgk korg menjual2 tuh..bile lg pasni?

MommyAdam said...

ernie,
bencinye harga minyak naik..

glad you like the bags..sayangnye tak laku!hehehe...did u like the label?taufik design baru after the one i showed you before..

Ernie Khairina Mahtar said...

dot baru je bace komen nih..
ya i love it!

Thursday, June 5, 2008

bora bora


1 : petrol @ 2.70 per liter


Semalam on the way dari shah alam ke putrajaya, sambil mendengar keluhan cik fiza, pasal die jem teruk kt sg besi..dan saya pula ala2 sesat nak cari jalan ke putrajaya..dan trafik sgt sesak pasal sume org sibuk nak isi minyak..sabar jek la..bukan borak kosong, tapi ade plan kecil utk menghadapi situasi selepas petrol naik ni..antara kesedaran yang kami perlu ambil;

1. pasni jangan nak sesat2 jalan dah..sesat jalan ni penyumbang kepada kebaziran petrol.
2. hafal peta! Oh tidak..! saya dah la asal sesat je nak nangis
3. cube la hirup udara segar kat luar..jangan mati dalam aircond kete je

so, hari ini saya telah mengambil langkah no 3 utk di praktikkan..waaa panasnye tak pasang aircond! Dan bising..susah la nak dengar lagu feveret..tengok, baru sehari..cita2 tinggal cerita jek la..

jom duk venezuela


***********************************
2 : our last booth sale

serius rasa happy dapat keluar dari opis..best la buat booth sale camni..in collaboration between the girls; lynn, fizah, reynna, aida and me. And support by the girls juga; fiza, fizabelle and the gang..we sell apparel, accessories dan macam2 la..hari pertama saya bekerja sekerat hari jek..the rest fizah jaga, and second day baru saya dan lin..masa ni kitorang sangap juga sebab tak ramai pula orang..dalam kesangapan tu kami isikan dengan menamakan beberapa barang yang kami rasakan kelakar..salah satunye ‘gelang bola-bola’ comel la lin, ko kasi nama gelang ko tuh..

anyway, the most cute thing won by handmade bag aidafiqs..comel sgt beg aida buat ni..
dot, ko dah tak payah pening2 kepala nak pikir beli bag mana dah..suke ati la nak design macammana pun..jeles2!

booth sale kami berlangsung 3 hari je..tapi best sangat!…gambar, erk..nanti la eh..ade dalam phone lagik..belum transfer

************************************
3 : Hp 3G vs simkad 3G

baru tau ade hp 3G pun tak guna kalo simkad tuh zaman tok kadok..baru perasan betapa lama nya saya menggunakan num ini..sehingga la tadi bile nak main2 video call ngan lin tapi tak boleh..kasihan..

***********************************

4 : …..

tic tac tic tac 5:30ptg

6 comments:

ayu2523 said...

ernie..aku selaluje sesat
;(..kekadang tense jgk, mls nak bwk keta..kalo ada driver kan best..tp aku nak driver yg pakai mcm pilot tuh,hehe ;p..

neway..korang bukak booth ke ape? jualan? how? when? what? where? gambar??nak tgk..

Nurul Khairunie said...

pegi melancong d venezuela. beli minyak bertong-tong bawa pakai d malaysia.

fiza said...

hoi..astaga, pi la upgrade simcard tu, kampung gile simcard tak 3G..ahhah

chun said...

ernie..bayk dpt untung bisnes? hehe..i miss the chance nak tgk korg menjual2 tuh..bile lg pasni?

MommyAdam said...

ernie,
bencinye harga minyak naik..

glad you like the bags..sayangnye tak laku!hehehe...did u like the label?taufik design baru after the one i showed you before..

Ernie Khairina Mahtar said...

dot baru je bace komen nih..
ya i love it!