Friday, June 20, 2008

cerita pasal Labuan

Sebenarnye ade banyak lagi gambar yg saya amik masa bercuti hari tuh, kali ni nak update pasal labuan pula ok..mula2 teruja bila dengar nak naik ferry, from Jesselton port, KK..sebelum nih naik ferry 45 minit ke langkawi tu pun dah bosan nk keluar rangka badan, so kite tgk la ape hasil naik ferry gi labuan 3 jam ni..masa beli tiket tuh dah berlagak tanya tiket paling mahal..3 jam kata kan..mesti nak tempat duduk yang selesa..tapi kegirangan tuh terhenti bile dapat mesej dr khairieah “tiket first class pun, duduk kapal sama juga”..erk..haha, dan betul la cakap dia tu..hampeh je tiket first class..oleh kerana ramai yang berfikiran mcm saya ni, hasilnya deck first class tu pon penuh, menyebabkan air cond pun tak rasa..panassss..
keluar amik angin kat luar..



dan 3 jam itu memang sangat membosankan..dan kitorang pun last2 turun g deck paling bawah..and yes untuk mendapatkan aircond yang lebih kuat sambil tidur 2 jam lebih. Sampai kat labuan, ok memborong cokelat tak ingatnye..macam nak beli untuk stok setahun, nak bagi bos lagi (bodek sket..senang nk dapat cuti), rakan2 ofis lagi..dan sebagainya..labuan kan kecik je..pusing2 kat situ juga..tapi hubby ni kalau pegi mana2 memang sedaya upaya nak pegi sume tempat so kami pun pergi la mendapat kan peta labuan..hik3..

Plan utama memang nak ke Kolej Matrikulasi Labuan, jumpa Khairieah..besar juga kolej ni dan hebat..hostel agak selesa. Takde lif. Tingkat tiga..wahhh


she will have chemistry test by next week..GOOD LUCK


Hari kedua, bermula la penjelajahan pulau..well, setelah melihat peta dan list places to visit, erk..taktau la nak pegi mana sangat pun..tapi pantai sini cantik je sebab takde orang..tapi tak meriah..orang kate, takde la jualan2 sotong/udang cicah2 macam kat pantai batu burok itu hari..so, kami pun berlarian2 jek la kat pantai ni..lari dari matahari.



echewah
Pantai Batu Manikar

Antara tempat yang kitorang pegi, The Chimney ; dipecayai adalah rumah api yang digunakan oleh orang2 british zaman dulu. Bersebelahan rumah api ini adalah kawasan perlombongan arang batu


menyelia pekerja

Beberapa tempat lain seperti The Peace Park dan Surrender Point - hehe yang ni taktau nak cerita ape sebab tak best

Sempat juga kami memborong seafood. Memang murah la kat sini..geram je tgk sume ikan/sotong kering tu..nak beli kat rumah takde tong gas pun..hubby tak beli tong gas because he didn’t request me to cook at all..hehe..nanti saya tunggu bila die rindu nak makan masakan saya..

Flight petang tu pukul 520 ptg, so sempat lagi kami singgah Marine Museum. Pameran tentang marin mesti la ada ikan2 yang pelik2 tu..cube tengok..derang ni beracun.



susah nak amik gambar derang ni..agak tidak bekerjasama

Dan Nemo yang comel..Dorry ade, tapi kamera bateri habis..simpan dalam hati je la..



yang ini pula anak ikan Yu.. badan die licin dan derang ni kecik2 lagi dah ganas


p/s Kizzy is coming! yay petang ni pegi putrajaya amik kizzy..miss u cuz!

3 comments:

BibiEr Karim said...

Love the Chimney pic that u shot...very nice!!!

Ernie Khairina Mahtar said...

er! betul ka ko puji ni?? maluuu..ixus ja tu

KzArtz said...

hmm..amik kat sogo actualy.:P

Friday, June 20, 2008

cerita pasal Labuan

Sebenarnye ade banyak lagi gambar yg saya amik masa bercuti hari tuh, kali ni nak update pasal labuan pula ok..mula2 teruja bila dengar nak naik ferry, from Jesselton port, KK..sebelum nih naik ferry 45 minit ke langkawi tu pun dah bosan nk keluar rangka badan, so kite tgk la ape hasil naik ferry gi labuan 3 jam ni..masa beli tiket tuh dah berlagak tanya tiket paling mahal..3 jam kata kan..mesti nak tempat duduk yang selesa..tapi kegirangan tuh terhenti bile dapat mesej dr khairieah “tiket first class pun, duduk kapal sama juga”..erk..haha, dan betul la cakap dia tu..hampeh je tiket first class..oleh kerana ramai yang berfikiran mcm saya ni, hasilnya deck first class tu pon penuh, menyebabkan air cond pun tak rasa..panassss..
keluar amik angin kat luar..



dan 3 jam itu memang sangat membosankan..dan kitorang pun last2 turun g deck paling bawah..and yes untuk mendapatkan aircond yang lebih kuat sambil tidur 2 jam lebih. Sampai kat labuan, ok memborong cokelat tak ingatnye..macam nak beli untuk stok setahun, nak bagi bos lagi (bodek sket..senang nk dapat cuti), rakan2 ofis lagi..dan sebagainya..labuan kan kecik je..pusing2 kat situ juga..tapi hubby ni kalau pegi mana2 memang sedaya upaya nak pegi sume tempat so kami pun pergi la mendapat kan peta labuan..hik3..

Plan utama memang nak ke Kolej Matrikulasi Labuan, jumpa Khairieah..besar juga kolej ni dan hebat..hostel agak selesa. Takde lif. Tingkat tiga..wahhh


she will have chemistry test by next week..GOOD LUCK


Hari kedua, bermula la penjelajahan pulau..well, setelah melihat peta dan list places to visit, erk..taktau la nak pegi mana sangat pun..tapi pantai sini cantik je sebab takde orang..tapi tak meriah..orang kate, takde la jualan2 sotong/udang cicah2 macam kat pantai batu burok itu hari..so, kami pun berlarian2 jek la kat pantai ni..lari dari matahari.



echewah
Pantai Batu Manikar

Antara tempat yang kitorang pegi, The Chimney ; dipecayai adalah rumah api yang digunakan oleh orang2 british zaman dulu. Bersebelahan rumah api ini adalah kawasan perlombongan arang batu


menyelia pekerja

Beberapa tempat lain seperti The Peace Park dan Surrender Point - hehe yang ni taktau nak cerita ape sebab tak best

Sempat juga kami memborong seafood. Memang murah la kat sini..geram je tgk sume ikan/sotong kering tu..nak beli kat rumah takde tong gas pun..hubby tak beli tong gas because he didn’t request me to cook at all..hehe..nanti saya tunggu bila die rindu nak makan masakan saya..

Flight petang tu pukul 520 ptg, so sempat lagi kami singgah Marine Museum. Pameran tentang marin mesti la ada ikan2 yang pelik2 tu..cube tengok..derang ni beracun.



susah nak amik gambar derang ni..agak tidak bekerjasama

Dan Nemo yang comel..Dorry ade, tapi kamera bateri habis..simpan dalam hati je la..



yang ini pula anak ikan Yu.. badan die licin dan derang ni kecik2 lagi dah ganas


p/s Kizzy is coming! yay petang ni pegi putrajaya amik kizzy..miss u cuz!

3 comments:

BibiEr Karim said...

Love the Chimney pic that u shot...very nice!!!

Ernie Khairina Mahtar said...

er! betul ka ko puji ni?? maluuu..ixus ja tu

KzArtz said...

hmm..amik kat sogo actualy.:P