Thursday, June 12, 2008

the oil bomb tale

Setelah plan no 3 tak menjadi ; taknak pakai aircond pagi2..saya pun menjalankan plan seterusnya, orang kate kalo bawak kete slow2 kurang makan minyak (erk..hahaha..pecaya) so, pagi2 ini saya pun bawa RG slow and steady je..masuk minit ke 10 ok lagi..lama2 rasa lemas juga..nak2 pulak kete depan ni macam nak gi makan angin..waaahh, kompeni bapa die kot.. terpaksa la saya mendrift balik (tipu.takde la drift sgt)..kalo dah lambat tuh, 130km/j pun tak rase kan..sempat juga tengok belah kanan nun..aku ni dah la bawa laju, kete ringan..melayang ke sebelah sane..sia2 je..mesti ramai yang nangis..so, seperti biasa masuk lambat..kesimpulannye plan 4 pun tak jadi..UNLESS, esok cube kuar awal dari rumah..7:45 ke..awalnye..

Rupanye cerita pasal minyak ni tak abih2 lagi. Kat mana2 pun orang cakap pasal minyak nih..kat opis, kat blog, kat alamanda, kat oldtown dan yang terdekat kat kafeteria ofis nih..dalam cerita tensen2 dengan harga minya nih..kadang2 boleh tergelak juga dengar masing2 punya keluhan ;

1.tensen rasa nak balik kampung tanam cili..dapat bayangkan kemerahan cili

2.nak migrate ke negara yang banyak minyak..Brunei la paling dekat pun; haha, weh kos migrate tu pun dah cukup beli setong minyak kot

3.tak pun..nak kawen pengiran Brunei..la pulak? nak ngorat kena invest tau

4.ade juga yang kate dengan bangga hari2 bawa slow2 kete (aa die ni kot yg bgtau aku) dan tangki minyak dia tak turun2 lagi..haha, macam la minyak tuh tahan sampai tahun depan

5.naik beskal gi keje..sihat suit..kurus

6.benti keje..i like

7.macam2 la

kalau pendapat saya pula..rasa nak merajuk je, nak leaving je..Setelah setahun di perantauan balik nanti mungkin harga minyak turun pula..hmmm, huhu buat taktau je la..angkat je nozel tu cam biasa..pegi keje macam biase (keje mmg macam biase)..nak cakap ape2 pun tak kan berubah nye keadaan. UNLESS…

No comments:

Thursday, June 12, 2008

the oil bomb tale

Setelah plan no 3 tak menjadi ; taknak pakai aircond pagi2..saya pun menjalankan plan seterusnya, orang kate kalo bawak kete slow2 kurang makan minyak (erk..hahaha..pecaya) so, pagi2 ini saya pun bawa RG slow and steady je..masuk minit ke 10 ok lagi..lama2 rasa lemas juga..nak2 pulak kete depan ni macam nak gi makan angin..waaahh, kompeni bapa die kot.. terpaksa la saya mendrift balik (tipu.takde la drift sgt)..kalo dah lambat tuh, 130km/j pun tak rase kan..sempat juga tengok belah kanan nun..aku ni dah la bawa laju, kete ringan..melayang ke sebelah sane..sia2 je..mesti ramai yang nangis..so, seperti biasa masuk lambat..kesimpulannye plan 4 pun tak jadi..UNLESS, esok cube kuar awal dari rumah..7:45 ke..awalnye..

Rupanye cerita pasal minyak ni tak abih2 lagi. Kat mana2 pun orang cakap pasal minyak nih..kat opis, kat blog, kat alamanda, kat oldtown dan yang terdekat kat kafeteria ofis nih..dalam cerita tensen2 dengan harga minya nih..kadang2 boleh tergelak juga dengar masing2 punya keluhan ;

1.tensen rasa nak balik kampung tanam cili..dapat bayangkan kemerahan cili

2.nak migrate ke negara yang banyak minyak..Brunei la paling dekat pun; haha, weh kos migrate tu pun dah cukup beli setong minyak kot

3.tak pun..nak kawen pengiran Brunei..la pulak? nak ngorat kena invest tau

4.ade juga yang kate dengan bangga hari2 bawa slow2 kete (aa die ni kot yg bgtau aku) dan tangki minyak dia tak turun2 lagi..haha, macam la minyak tuh tahan sampai tahun depan

5.naik beskal gi keje..sihat suit..kurus

6.benti keje..i like

7.macam2 la

kalau pendapat saya pula..rasa nak merajuk je, nak leaving je..Setelah setahun di perantauan balik nanti mungkin harga minyak turun pula..hmmm, huhu buat taktau je la..angkat je nozel tu cam biasa..pegi keje macam biase (keje mmg macam biase)..nak cakap ape2 pun tak kan berubah nye keadaan. UNLESS…

0 comments: