Thursday, June 26, 2008

sangap

Hari ini boring gile. Lunch hour nih, ngadap pc..nak pi tidoq, tak da tempat..nak pi makan..boring..sebab? dah tau dah nak makan kat mana..kat nun, kafeteria depan tuh..rasanya baru tadi je pi lepak situ..pukul 10 tadi kan breakfast time..

10 pg - breakfast
1 tgh – lunch pula
3.30ptg - tea time, orang kasi takkan nak tolak..

..best gak sebenarnye kompeni ni..waktu tersebut sebenarnya nak bagi rehat kat pakcik2 yang keje kat warehouse tuh, tapi kami yang tak berkenaan ni tumpang sekaki je..ok la

pasal lunch tadi..arghh boring nya..kalo orang lain boring sebab tak tau nak makan kat mana..saya lagi sedih..dah tau kat mana nak makan. Selama pindah duk shah alam ni tak penah lagi la makan kat tempat lain..tipu je, penah makan kat seksyen 7..yang tu pun tunggu kak hani bawa..nak kuar sendiri tak kot..takut hilang jalan..tapi makan ngan kak hani ni tak best, sebab die suke belanja..hehe..aaa best2..
tapi saya rasa ada satu tempat makan ayam puyuh tu, tapi saya dah lupa..kawan yang bawa tu pun dah gi outstatio taktau balik bile..boring je shah alam ni, tak yah la cari keja kat sini

so, mana nak makan?

Kalau ofis kat PJ dulu, la ni mesti tengah join hubby lunch kat parlimen tgk vvip makan..tak pun berkeliaran kat midvalley ngan fizah ngan mesun..kawan2 yang ofis dekat2 ni..sekang ni mesti tengah bergembira kat Kenny Rogers..bergelak tawa, ngumpat orang..ahh, bahagianye hidup..pehtu pi beli lipstik kat metrojaya..bahagia..pastu mesti masuk ofis lewat..tak bahagia bila bos dah pandang2..mana taknya bawa plastik beg shopping masuk ofis, tak sabar nak pi pakai lipstik kat toilet sat gi..hehe

Lepas tuh kalau lapar petang2 tuh ajak fizaros ngan lynn lepak oldtown pula..so, cube la teka bape duit yang dikeluarkan untuk makan sahaja..

Heh, kalo kafeteria kat ofis shah alam ni, ade subsidi..sehari makan rm3 pon dah kenyang nak ngantuk..so, nampaknya walaupun boring..tapi menjimatkan..duit yang tersimpan itu boleh dilaburkan untuk dating weekend pula..bergembira kat Kenny Rogers dan membeli blusher kat metrojaya..

tambah tolak ..sama je…

2 comments:

iza pija said...

now I have u to share my mourning about living in Shah Alam.. huhuhu..
al Ernie.. Jusco kan ad jg tu.. drpd aku ni.. ada Giant jak..muak

chun said...

ernie,bestnye gi mivalley. arini jumaat,jomla..makan2 sambil ngumpat.hehe..

i do miss u!

Thursday, June 26, 2008

sangap

Hari ini boring gile. Lunch hour nih, ngadap pc..nak pi tidoq, tak da tempat..nak pi makan..boring..sebab? dah tau dah nak makan kat mana..kat nun, kafeteria depan tuh..rasanya baru tadi je pi lepak situ..pukul 10 tadi kan breakfast time..

10 pg - breakfast
1 tgh – lunch pula
3.30ptg - tea time, orang kasi takkan nak tolak..

..best gak sebenarnye kompeni ni..waktu tersebut sebenarnya nak bagi rehat kat pakcik2 yang keje kat warehouse tuh, tapi kami yang tak berkenaan ni tumpang sekaki je..ok la

pasal lunch tadi..arghh boring nya..kalo orang lain boring sebab tak tau nak makan kat mana..saya lagi sedih..dah tau kat mana nak makan. Selama pindah duk shah alam ni tak penah lagi la makan kat tempat lain..tipu je, penah makan kat seksyen 7..yang tu pun tunggu kak hani bawa..nak kuar sendiri tak kot..takut hilang jalan..tapi makan ngan kak hani ni tak best, sebab die suke belanja..hehe..aaa best2..
tapi saya rasa ada satu tempat makan ayam puyuh tu, tapi saya dah lupa..kawan yang bawa tu pun dah gi outstatio taktau balik bile..boring je shah alam ni, tak yah la cari keja kat sini

so, mana nak makan?

Kalau ofis kat PJ dulu, la ni mesti tengah join hubby lunch kat parlimen tgk vvip makan..tak pun berkeliaran kat midvalley ngan fizah ngan mesun..kawan2 yang ofis dekat2 ni..sekang ni mesti tengah bergembira kat Kenny Rogers..bergelak tawa, ngumpat orang..ahh, bahagianye hidup..pehtu pi beli lipstik kat metrojaya..bahagia..pastu mesti masuk ofis lewat..tak bahagia bila bos dah pandang2..mana taknya bawa plastik beg shopping masuk ofis, tak sabar nak pi pakai lipstik kat toilet sat gi..hehe

Lepas tuh kalau lapar petang2 tuh ajak fizaros ngan lynn lepak oldtown pula..so, cube la teka bape duit yang dikeluarkan untuk makan sahaja..

Heh, kalo kafeteria kat ofis shah alam ni, ade subsidi..sehari makan rm3 pon dah kenyang nak ngantuk..so, nampaknya walaupun boring..tapi menjimatkan..duit yang tersimpan itu boleh dilaburkan untuk dating weekend pula..bergembira kat Kenny Rogers dan membeli blusher kat metrojaya..

tambah tolak ..sama je…

2 comments:

iza pija said...

now I have u to share my mourning about living in Shah Alam.. huhuhu..
al Ernie.. Jusco kan ad jg tu.. drpd aku ni.. ada Giant jak..muak

chun said...

ernie,bestnye gi mivalley. arini jumaat,jomla..makan2 sambil ngumpat.hehe..

i do miss u!