Sunday, June 22, 2008

tak baca pun takpe


Well, good morning everyone..its too late or too early for blogging? Sebenarnya baru bangun dan I donno what to do,blogging la ape lagi..hubby is watching eufa Ned vs Rus..sekarang kan dah housemate dengan lelaki, so kena tolak ansur ngan sesi bola macam ni..not bad, van der sar is the man of the match tho..ou yeah, bangun2 je dah ada makanan, one of the reason I love this man..always prepare me a food..hehe

Well, you will absolutely hear me mumbling nothing. Nothing at all..let see..mungkin perkara2 yang berlaku semasa

*********************
Sungguh tak paham dengan orang2 yang suke cakap sayang kat sape2 ntah..contohnya

Pembeli: akak tudung ni berapa?
Akak penjual tudung : 10 ringgit, yang
Pembeli : (erk masa bile aku sayang ko)

Tau la yang tuh die main cakap2 je..tapi, haha kalau saya sangat la tak biasa cakap sayang kat stranger ..
Pendapat saya jee..tapi kalau nak Britney I still love you tak pe..

********************

Mengapaka setiap kali kami dating, especially yang melibatkan check in hotel, saya perasan orang2 yang jaga tuh mesti nak memandang tak betul kat kitorang..not paranoia..tapi betul ni. Or kalau jalan kat mana2 pun ada la orang2 tua yang ingat kami adalah couple muda yang takde mak bapa..haha, sed
Lebih sed lagi pak guard kat tempat tinggal ni ingat kitorang couple yang duk sama..waaa..ape yang perlu saya lakukan? Manambah orang ketiga? Tak awal sangat ke?

*********************

Yang ini cerita paling tak best sekali..adalah sorang mamat kat ofis ni, baru naik jadi assistant manager, so secara praktikalnya sekang ni saya ada 3 ketua la..dimana sorang pekerja baru resign dan yang kena pikul bebannya tak lain tak bukan ada la saya..asal invoice je saya la..(saya bukan orang finance ok) asal legal letter je saya ( im not the company lawyer ok) asal tulis surat rasmi je saya ( bukan kerani juga) asal ada product baru je..ehem saya juga (bukan budak biomedical juga) tapi, sadly saya la orangnye yang kena buat sume..and happen to be mamat ni, hmm bad tempered..tapi lembab..so, bosses pun malas nak bagi keje kat die alasan nanti keja lambat..nak tak nak saya juga..baik la saya yang jadik bos pade mamat tadi..sekian.

*********************

Saya suke betul la persaingat syarikat penerbangan kita yang berlaku sekarang ni, sangat memberi keuntungan pada kita..kot ye pun yang sorang tu jangan la tiru sejibik font habis kat kawan yang sorang ni..anyway, saya memang terigin nak pegi HK, melihat pade kawan2 yang dah pegi. Tapi setelah jatuh sakit sampai masuk wad 2 hari selepas balik Beijing hari tu rasa takut pula nak masuk cina..ke kena masuk tempat depa ni kena amik suntikan?eh betul ke? Ada ke doctor yang baca blog aku ni…

*********************
Ouh no! Russia score la..
Bye nak sambung tido.

1 comment:

Nurul Khairunie said...

my friend yg p melancong d china hari tu kena ambil suntikan before pg sana.

Sunday, June 22, 2008

tak baca pun takpe


Well, good morning everyone..its too late or too early for blogging? Sebenarnya baru bangun dan I donno what to do,blogging la ape lagi..hubby is watching eufa Ned vs Rus..sekarang kan dah housemate dengan lelaki, so kena tolak ansur ngan sesi bola macam ni..not bad, van der sar is the man of the match tho..ou yeah, bangun2 je dah ada makanan, one of the reason I love this man..always prepare me a food..hehe

Well, you will absolutely hear me mumbling nothing. Nothing at all..let see..mungkin perkara2 yang berlaku semasa

*********************
Sungguh tak paham dengan orang2 yang suke cakap sayang kat sape2 ntah..contohnya

Pembeli: akak tudung ni berapa?
Akak penjual tudung : 10 ringgit, yang
Pembeli : (erk masa bile aku sayang ko)

Tau la yang tuh die main cakap2 je..tapi, haha kalau saya sangat la tak biasa cakap sayang kat stranger ..
Pendapat saya jee..tapi kalau nak Britney I still love you tak pe..

********************

Mengapaka setiap kali kami dating, especially yang melibatkan check in hotel, saya perasan orang2 yang jaga tuh mesti nak memandang tak betul kat kitorang..not paranoia..tapi betul ni. Or kalau jalan kat mana2 pun ada la orang2 tua yang ingat kami adalah couple muda yang takde mak bapa..haha, sed
Lebih sed lagi pak guard kat tempat tinggal ni ingat kitorang couple yang duk sama..waaa..ape yang perlu saya lakukan? Manambah orang ketiga? Tak awal sangat ke?

*********************

Yang ini cerita paling tak best sekali..adalah sorang mamat kat ofis ni, baru naik jadi assistant manager, so secara praktikalnya sekang ni saya ada 3 ketua la..dimana sorang pekerja baru resign dan yang kena pikul bebannya tak lain tak bukan ada la saya..asal invoice je saya la..(saya bukan orang finance ok) asal legal letter je saya ( im not the company lawyer ok) asal tulis surat rasmi je saya ( bukan kerani juga) asal ada product baru je..ehem saya juga (bukan budak biomedical juga) tapi, sadly saya la orangnye yang kena buat sume..and happen to be mamat ni, hmm bad tempered..tapi lembab..so, bosses pun malas nak bagi keje kat die alasan nanti keja lambat..nak tak nak saya juga..baik la saya yang jadik bos pade mamat tadi..sekian.

*********************

Saya suke betul la persaingat syarikat penerbangan kita yang berlaku sekarang ni, sangat memberi keuntungan pada kita..kot ye pun yang sorang tu jangan la tiru sejibik font habis kat kawan yang sorang ni..anyway, saya memang terigin nak pegi HK, melihat pade kawan2 yang dah pegi. Tapi setelah jatuh sakit sampai masuk wad 2 hari selepas balik Beijing hari tu rasa takut pula nak masuk cina..ke kena masuk tempat depa ni kena amik suntikan?eh betul ke? Ada ke doctor yang baca blog aku ni…

*********************
Ouh no! Russia score la..
Bye nak sambung tido.

1 comments:

Nurul Khairunie said...

my friend yg p melancong d china hari tu kena ambil suntikan before pg sana.