Friday, September 5, 2008

saja buang masa

hari ini macam orang gile, memeras kepala cane nak habis kan masa sebelum 430ptg (bulan posa balik awal..tapi takde la mcm sesetengah yang chow kul 4 tu kan..wahh) dan lagi membuktikan kegilaan, saya dah buat 3 post utk hari ini saja..pelbagai kisah dah di publish, yg sedih, yang saiko..dan yang ni..takde tajuk sebenar..
mungkin..'hari-hari terakhir di ofis part 2'
seperti kegirangan fizaros hari ini , saya pun nak share sama. masuk ofis sangat la lewat, dengan alasan sesat jalan, bolee?? Serius hari ni mencari NPE tak jumpa..jauh tuh dari bangi nak ke shah alam..gile kan travel macam tuh hari2..Silap la kedua bos dah inform tak datang arini, maka ape lagi macai2 pon datang lambat la kan..bawa kete macam makan angin, sampai keta belakang hon..biaq pi!
pastu ada keinginan lagi nak berenti kat BP dekat batu 3, tapi tak jadi la..nanti kena cekup geng mamak lagi 2 orang yang terlepas tuh..weh korang tak baca paper ke?? sib baik tak berada di tempat kejadian
ingin di announcekan pada rakan2 yang taktau lagi, saya kini telah menjadi warga BANGI..telah meninggalkan Hillpark yang tercinta, yang dekat dengan bangsar, yang baling batu je pon sampai Midvalley, yang ade Oldtown, yang sangat berjasa semasa mula2 mencari keja dulu, banyak kenangan kesimpulannya..(macam tak je aku lepak umah fiza petang2 kan..everyday kot jumpa lin, aida ngan fizah kat sana)
dan BANGI, yang terkenal dengan pusat institusi tu..saya terasa sangat tua sebab berjiran ngan budak2 ..laki terutamanya, yang selalu bising..tak reti diam la budak2 skola ni..dush!! terkenang zaman MMU, mungkin kami pon kecoh juga masa tuh, patutla pakcik cina sebelah tuh asik terhendap2 kitorang..haha..haha..
cepatla hari khamis..I mean next week..my last day! lepas ni dah takde la pagi2 kalut2 bawa kete tercari2 bangunan UITM, tak pon petang2 tipu budak2 tu kate dah kat UM, walhal rebung tu pon sayup2 mata lagi..hehe..pasni dah tak lepak bangsar la petang2..dah tak pekena teh la kat kedai fizaros..kalo nk dating ngan the girls tu pon kena heret la skali mr Ir..speaking of mr Ir yang busy ngan MRR2 la ni, lin esok aku g umah ko..fizarosli di jemput skali..kononnye lin ngan aida nak masak.

2 comments:

MommyAdam said...

ernie..welcome to bangi!haha...

Ernie Khairina said...

hi aida..aku suke bangi, anyway.
sebab banyak tempat makan..huhu

Friday, September 5, 2008

saja buang masa

hari ini macam orang gile, memeras kepala cane nak habis kan masa sebelum 430ptg (bulan posa balik awal..tapi takde la mcm sesetengah yang chow kul 4 tu kan..wahh) dan lagi membuktikan kegilaan, saya dah buat 3 post utk hari ini saja..pelbagai kisah dah di publish, yg sedih, yang saiko..dan yang ni..takde tajuk sebenar..
mungkin..'hari-hari terakhir di ofis part 2'
seperti kegirangan fizaros hari ini , saya pun nak share sama. masuk ofis sangat la lewat, dengan alasan sesat jalan, bolee?? Serius hari ni mencari NPE tak jumpa..jauh tuh dari bangi nak ke shah alam..gile kan travel macam tuh hari2..Silap la kedua bos dah inform tak datang arini, maka ape lagi macai2 pon datang lambat la kan..bawa kete macam makan angin, sampai keta belakang hon..biaq pi!
pastu ada keinginan lagi nak berenti kat BP dekat batu 3, tapi tak jadi la..nanti kena cekup geng mamak lagi 2 orang yang terlepas tuh..weh korang tak baca paper ke?? sib baik tak berada di tempat kejadian
ingin di announcekan pada rakan2 yang taktau lagi, saya kini telah menjadi warga BANGI..telah meninggalkan Hillpark yang tercinta, yang dekat dengan bangsar, yang baling batu je pon sampai Midvalley, yang ade Oldtown, yang sangat berjasa semasa mula2 mencari keja dulu, banyak kenangan kesimpulannya..(macam tak je aku lepak umah fiza petang2 kan..everyday kot jumpa lin, aida ngan fizah kat sana)
dan BANGI, yang terkenal dengan pusat institusi tu..saya terasa sangat tua sebab berjiran ngan budak2 ..laki terutamanya, yang selalu bising..tak reti diam la budak2 skola ni..dush!! terkenang zaman MMU, mungkin kami pon kecoh juga masa tuh, patutla pakcik cina sebelah tuh asik terhendap2 kitorang..haha..haha..
cepatla hari khamis..I mean next week..my last day! lepas ni dah takde la pagi2 kalut2 bawa kete tercari2 bangunan UITM, tak pon petang2 tipu budak2 tu kate dah kat UM, walhal rebung tu pon sayup2 mata lagi..hehe..pasni dah tak lepak bangsar la petang2..dah tak pekena teh la kat kedai fizaros..kalo nk dating ngan the girls tu pon kena heret la skali mr Ir..speaking of mr Ir yang busy ngan MRR2 la ni, lin esok aku g umah ko..fizarosli di jemput skali..kononnye lin ngan aida nak masak.

2 comments:

MommyAdam said...

ernie..welcome to bangi!haha...

Ernie Khairina said...

hi aida..aku suke bangi, anyway.
sebab banyak tempat makan..huhu