Saturday, July 11, 2009

perihal jumaat lepas

orang kata jangan galak sangat.. tengok lontong klang dah tutup.. sia2 je la kan keterujaan tu (baik excited benda lain).. sebenarnya kitorang pun bijak la sangat, datang lunch jumaat.. what do you expect huh..mesti la friday prayer. Tapi seriously, last two fridays buka.. mungkinkah kerana aku yang gatal2 pegi tanya kenapa tak sembahyang jumaat, bang? dah insaf kot..alhamdulillah...

perbualan ini berlaku ketika sedang menikmati satay kajang, obviously selepas dah balik dari shah alam la..selepas habis kelas malam la..di mana lecturer tuh sangat best sebab cerita pasal Renaissance era yang aku suka nak dengar, baca kan panjang sangat..tapi nanti, ada something aku nak cerita Renaissance vs PPSMI..hahhh menarik!

ok perbualan tu lebih kurang macam ni la;

khairieah (yang tak makan satay daging, rugi siut) : lontong klang tuh apa yg best sgt? macam mana rasa dia? (*nama manja di rahsiakan)

aku (yang kempunan satay kambing) : indescribable

khairieah : betul2 bah..

aku : mixture of feeling

khairieah (dalam hati) :isss..exaggerate juga

aku (ada black magic boleh dengar hati berkata) : rasa lontong la bah, rasa nasi, ada begedil berperisa daging, sayur2, sotongggg tu sambal astaga manis2 pedas2.., telur ..sa kan suka telur, terus tu kuah lemak2,.. apa lagi aa.. (sambil gaya tangan di angkasa sudah ni) (apahal mamat ni tengok aku? aku bukan bersyarah pasal PPSMI okkk)

khairieah: bah nanti la sa rasa.. (dan terus sambil makan, )

..lupa la pelakon utama ni pakai eyeshadow ka tidak aaa..sebab semasa tulis ni terbayang khairieah sambung makan, khusyuk tengok makanan

kesimpulannya, kedai lontong yang aku banggakan tu, yang the reason why shah alam macam dekat padahal 40 minit dr bangi, yeah sedih la sebab dah kecoh jadi supir drive kawan2 hari tu.. tutup la plak..kizzy, aku tau ko ada rasa gembira sikit kan? haha..bukan rezeki makan lontong..

ini lah rezeki hari ni

kenapa Chinese cuisine memang superb?



selepas menggemuk, kecuali eryantie yang tak sudi kami pon pegi kedai kopi..luchu la kot ye pon malas nar pemilik kedai ni cari nama2 kelas sikit, but yeah it's Kedai Kopi babeh..somewhere in shah alam

photo shoot, as always.

fiza, dia ni kalau hari kawen mesti lagi comel.. please note aku memang ramai kawan nama fiza

gambar kegemaran aku oleh Eryantie

macam di oversea.. oversea mana satu, tak fikir lagi

tengah fikir nama ala oversea untuk bridge nun

aku ingatkan aku ni Sizuka, rupanya aku Giant =(


7 comments:

pijaberry said...

cumil la entry nii! haha! "jgn galak sgt" ah. lama sd sa tidak dgr tu. ernie, sa xx jg ralat tidak dpt mkn lontong.. sbb d asam fish tu pun sa puas berabis dgn mknn dia. haih.. smpi skrg rs mcm mo pigi mkn lagi balik sana tau. u r to be blamed. ngah3! Nway, tq jd chauffeur kami!!! jgn bah ckp supir. huhu

khairieah said...

hahaha. dah insaf kot.. alhamdulillah.

sa suka daging ayam ba.. ngeeee

BibiEr Karim said...

Hahaha tu supir ayat dari sy tu. Jgn ko kasi BI dia bah Pjut. Taula bakal cikgu BI. lol

Next time ada lg, jgn risau bah. Giant ka Sizuka, ttp sy lg besar dr kamurang bah. Tu title paling besar sy pegang for eternity tu; klu sm kamurang la ahh.

selipa_oren said...

sedih..lontong klang tutup.aku outstesen ke ipoh bersame madam.haha..sampai demam pishimen

pijaberry said...

ahaha.. mengong ko err. bukan pasal aku mo jd guru BI la wui. pasal aku rs bersalah pula pikir kamurang kena dtg dr jauh n fetch aku. ehehe.. tp mmg sd dekat dgn tmpt aku kan..

ernie perasan ja tu jd Giant. c err pun perasan jg tu. kamurang jadi la bah tesco ka, carrefour ka, jusco ka, metrojaya ka...

damn dried chilli prawn (itu ka nama dia tu?)

Ernie Khairina said...

jadi mark & spencer la =)
prawn mantis dried chilli ..nyumm!

Kizzy TF said...

hahahaha lontong ari tu pun aku nda abis makan.

chumil2 ni entry kau. pixies as always tu yg nda tahan jeles.

hahaha giant ka?

Saturday, July 11, 2009

perihal jumaat lepas

orang kata jangan galak sangat.. tengok lontong klang dah tutup.. sia2 je la kan keterujaan tu (baik excited benda lain).. sebenarnya kitorang pun bijak la sangat, datang lunch jumaat.. what do you expect huh..mesti la friday prayer. Tapi seriously, last two fridays buka.. mungkinkah kerana aku yang gatal2 pegi tanya kenapa tak sembahyang jumaat, bang? dah insaf kot..alhamdulillah...

perbualan ini berlaku ketika sedang menikmati satay kajang, obviously selepas dah balik dari shah alam la..selepas habis kelas malam la..di mana lecturer tuh sangat best sebab cerita pasal Renaissance era yang aku suka nak dengar, baca kan panjang sangat..tapi nanti, ada something aku nak cerita Renaissance vs PPSMI..hahhh menarik!

ok perbualan tu lebih kurang macam ni la;

khairieah (yang tak makan satay daging, rugi siut) : lontong klang tuh apa yg best sgt? macam mana rasa dia? (*nama manja di rahsiakan)

aku (yang kempunan satay kambing) : indescribable

khairieah : betul2 bah..

aku : mixture of feeling

khairieah (dalam hati) :isss..exaggerate juga

aku (ada black magic boleh dengar hati berkata) : rasa lontong la bah, rasa nasi, ada begedil berperisa daging, sayur2, sotongggg tu sambal astaga manis2 pedas2.., telur ..sa kan suka telur, terus tu kuah lemak2,.. apa lagi aa.. (sambil gaya tangan di angkasa sudah ni) (apahal mamat ni tengok aku? aku bukan bersyarah pasal PPSMI okkk)

khairieah: bah nanti la sa rasa.. (dan terus sambil makan, )

..lupa la pelakon utama ni pakai eyeshadow ka tidak aaa..sebab semasa tulis ni terbayang khairieah sambung makan, khusyuk tengok makanan

kesimpulannya, kedai lontong yang aku banggakan tu, yang the reason why shah alam macam dekat padahal 40 minit dr bangi, yeah sedih la sebab dah kecoh jadi supir drive kawan2 hari tu.. tutup la plak..kizzy, aku tau ko ada rasa gembira sikit kan? haha..bukan rezeki makan lontong..

ini lah rezeki hari ni

kenapa Chinese cuisine memang superb?



selepas menggemuk, kecuali eryantie yang tak sudi kami pon pegi kedai kopi..luchu la kot ye pon malas nar pemilik kedai ni cari nama2 kelas sikit, but yeah it's Kedai Kopi babeh..somewhere in shah alam

photo shoot, as always.

fiza, dia ni kalau hari kawen mesti lagi comel.. please note aku memang ramai kawan nama fiza

gambar kegemaran aku oleh Eryantie

macam di oversea.. oversea mana satu, tak fikir lagi

tengah fikir nama ala oversea untuk bridge nun

aku ingatkan aku ni Sizuka, rupanya aku Giant =(


7 comments:

pijaberry said...

cumil la entry nii! haha! "jgn galak sgt" ah. lama sd sa tidak dgr tu. ernie, sa xx jg ralat tidak dpt mkn lontong.. sbb d asam fish tu pun sa puas berabis dgn mknn dia. haih.. smpi skrg rs mcm mo pigi mkn lagi balik sana tau. u r to be blamed. ngah3! Nway, tq jd chauffeur kami!!! jgn bah ckp supir. huhu

khairieah said...

hahaha. dah insaf kot.. alhamdulillah.

sa suka daging ayam ba.. ngeeee

BibiEr Karim said...

Hahaha tu supir ayat dari sy tu. Jgn ko kasi BI dia bah Pjut. Taula bakal cikgu BI. lol

Next time ada lg, jgn risau bah. Giant ka Sizuka, ttp sy lg besar dr kamurang bah. Tu title paling besar sy pegang for eternity tu; klu sm kamurang la ahh.

selipa_oren said...

sedih..lontong klang tutup.aku outstesen ke ipoh bersame madam.haha..sampai demam pishimen

pijaberry said...

ahaha.. mengong ko err. bukan pasal aku mo jd guru BI la wui. pasal aku rs bersalah pula pikir kamurang kena dtg dr jauh n fetch aku. ehehe.. tp mmg sd dekat dgn tmpt aku kan..

ernie perasan ja tu jd Giant. c err pun perasan jg tu. kamurang jadi la bah tesco ka, carrefour ka, jusco ka, metrojaya ka...

damn dried chilli prawn (itu ka nama dia tu?)

Ernie Khairina said...

jadi mark & spencer la =)
prawn mantis dried chilli ..nyumm!

Kizzy TF said...

hahahaha lontong ari tu pun aku nda abis makan.

chumil2 ni entry kau. pixies as always tu yg nda tahan jeles.

hahaha giant ka?