Monday, November 30, 2009

hari jadi ayah

Ayah kan tanya la mana-mana tempat pun semua dia tahu, bangunan ini di mana..ibu kota itu ini. Lepas tu cara dia explain macam dia dah pergi semua tempat tu =) Ayah suka jalan-jalan dan hafal sejarah.. hafal sejarah siap tarikh tepat lagi tu.

Bulan-bulan lepas masa melawat Hong Kong, ada satu taman yang penuh dengan replika bangunan-bangunan ternama seluruh dunia. Kami kena baca dulu papan tanda baru tahu bangunan itu dimana. Tapi, ayah sekali tengok saja dah tahu.."haa ini di ..., masa tu ada... lepas tu..." kami pun adik beradik mesti cakap " Ayah ni tau saja semua kan..bila ayah pergi? "


Mungkin ayah suka membaca, lepas tu dia suka research2 tempat.. Well, explain me! hehe

One day I must bring him around the world..Ayah doakan saya jadi kaya ..haha

eh eh

Selamat Hari Jadi, Ayah. We love you.

8 comments:

Khairieah said...

ayah kita paling best...haha

MommyAdam said...

happy birthday to your dad ernie!how old is he this year?tak bwk dia gi zoo lg ke?hehe

hmm...teringat lak arwah abah aku...dia pun mcm tu..semua tmpt dan bangunan dia tau (tp taklah tau sejarah) dan mesti tau shortcut jalan nak ke tmpt tu...time dia sihat dulu...now, ali pulak amik bakat dia tu..

Ernie Khairina said...

aida,
53 this year. hehe haah la tahun lepas pegi zoo. tahun ni taktahu lagi, nanti tanya mana dia nak pegi.

aku ingat ali adalah sgt bertanggungjawab ok, masa kita main masak2 nasi ayam (form 3) kat rumah ko, die suh tinggalkan utk imi sikit..hehe, not sure la only vague memory ..tapi mmg ali la!

chun said...

hehe..ernie, happy birthday kat ayah ko! ye..aku ingat kite masak2 nasik ayam. die ngan ecah yg puji2 kata sedap. (taktaula kot amik ati ke?) mase tu kite berdua yg tido umah aida kan? Ali kecik2 dulu mmg sweet..skang sudah macho ;p

Ernie Khairina said...

chun,
puji ikhlas tu ..hehe alamak tetibe lapar nasi ayam!

chun said...

ni yg susah mak buyung ni. sebut je ape2 makanan sure die teringin. huhuuhu..will beware before sebut ape2 mknn slps ini --> jgn sebut makanan yg susah nak cari ;p

MommyAdam said...

apekah korang boleh ingat memori tu...camne aku langsung tak ingat boleh tak..

Ernie Khairina said...

chun,
hehe ye belum ade pulak benda mkanan pelik2 yg aku teringin..tapi asik teringin nak berjalan je

aida,
ingat sgt la kan..hehe. cube tanye imi die mesti ingat =D

Monday, November 30, 2009

hari jadi ayah

Ayah kan tanya la mana-mana tempat pun semua dia tahu, bangunan ini di mana..ibu kota itu ini. Lepas tu cara dia explain macam dia dah pergi semua tempat tu =) Ayah suka jalan-jalan dan hafal sejarah.. hafal sejarah siap tarikh tepat lagi tu.

Bulan-bulan lepas masa melawat Hong Kong, ada satu taman yang penuh dengan replika bangunan-bangunan ternama seluruh dunia. Kami kena baca dulu papan tanda baru tahu bangunan itu dimana. Tapi, ayah sekali tengok saja dah tahu.."haa ini di ..., masa tu ada... lepas tu..." kami pun adik beradik mesti cakap " Ayah ni tau saja semua kan..bila ayah pergi? "


Mungkin ayah suka membaca, lepas tu dia suka research2 tempat.. Well, explain me! hehe

One day I must bring him around the world..Ayah doakan saya jadi kaya ..haha

eh eh

Selamat Hari Jadi, Ayah. We love you.

8 comments:

Khairieah said...

ayah kita paling best...haha

MommyAdam said...

happy birthday to your dad ernie!how old is he this year?tak bwk dia gi zoo lg ke?hehe

hmm...teringat lak arwah abah aku...dia pun mcm tu..semua tmpt dan bangunan dia tau (tp taklah tau sejarah) dan mesti tau shortcut jalan nak ke tmpt tu...time dia sihat dulu...now, ali pulak amik bakat dia tu..

Ernie Khairina said...

aida,
53 this year. hehe haah la tahun lepas pegi zoo. tahun ni taktahu lagi, nanti tanya mana dia nak pegi.

aku ingat ali adalah sgt bertanggungjawab ok, masa kita main masak2 nasi ayam (form 3) kat rumah ko, die suh tinggalkan utk imi sikit..hehe, not sure la only vague memory ..tapi mmg ali la!

chun said...

hehe..ernie, happy birthday kat ayah ko! ye..aku ingat kite masak2 nasik ayam. die ngan ecah yg puji2 kata sedap. (taktaula kot amik ati ke?) mase tu kite berdua yg tido umah aida kan? Ali kecik2 dulu mmg sweet..skang sudah macho ;p

Ernie Khairina said...

chun,
puji ikhlas tu ..hehe alamak tetibe lapar nasi ayam!

chun said...

ni yg susah mak buyung ni. sebut je ape2 makanan sure die teringin. huhuuhu..will beware before sebut ape2 mknn slps ini --> jgn sebut makanan yg susah nak cari ;p

MommyAdam said...

apekah korang boleh ingat memori tu...camne aku langsung tak ingat boleh tak..

Ernie Khairina said...

chun,
hehe ye belum ade pulak benda mkanan pelik2 yg aku teringin..tapi asik teringin nak berjalan je

aida,
ingat sgt la kan..hehe. cube tanye imi die mesti ingat =D