Friday, January 8, 2010

I need ideas, right now!

during my intercultural communication class. lecturer panggil nama maksudnya tak leh ponteng atau lambat masuk kelas ok!Ni lecturer baru untuk sem ini, jadi biasa la seisi kenal2 ni =(

Professor: Likha Sari Anggreni! Beautiful name
Student : ada.
Professor: Where are you from? What did you do?
Student : Universitas Solo. Communication majoring Journalism

Professor: Diah Febrina! Beautiful name ye
Student : ada.
Professor: Where are you from? What did you do?
Student : Universitas Indonesia. Communication majoring Public Admin

Professor: Ernie Khairina
Me : angkat tangan
Professor: Where are you from? What did you do?
Me: Multimedia University. IT Mgmt (I know I'm an alien here)
Professor: Are you local?
Me : hm..
Professor : Beautiful name.

haha. Ok bukan nak fokus cerita beautiful name. But the different background of my previous study caused me 2 pre requisite papers, sending me to undergrads classes. I'm so isolated in their class =( Look at the bright side, at least more attention to the lecture. Nanti budak2 ni tanya aku tak leh jawab, ha malu.
Anyway, for my intercultural communication class, we are assigned to do a real paper..real like to present it to the public. Yes, I'm talking about conference. There will be an international conference at South China Uni, Guangzhou China somewhere in June. Sape2 punya paper yang lepas pegi mestila yang terbaik kan? Sapa taknak jadi yang terbaik? tapi taknak la pegi China! And how am I supposed to walk to China with my big belly? deep down, teringin la juga nak angkat CV.
hmm..cerita banyak, idea untuk paper tu takde lagi tak guna juga. OK la.

4 comments:

Shikhin Ishak said...

wow beautiful names.boleh jd inspirasi.apa tajuk assignment ko tu?ceh tanya mcm tau je kan aku

Ernie Khairina said...

shikin,
culture, communication and adaptation in global context. =D

nama2 depa ni mmg cantik2 aku suka..boleh la ko pilih yg mana satu

selipa_oren said...

name cantik, muke dorang cun tak?...sbb kalo tgk dlm movies mmg name secantik rupe la

Ernie Khairina said...

finie,
cantik2 dan pandai pula tu =)

Friday, January 8, 2010

I need ideas, right now!

during my intercultural communication class. lecturer panggil nama maksudnya tak leh ponteng atau lambat masuk kelas ok!Ni lecturer baru untuk sem ini, jadi biasa la seisi kenal2 ni =(

Professor: Likha Sari Anggreni! Beautiful name
Student : ada.
Professor: Where are you from? What did you do?
Student : Universitas Solo. Communication majoring Journalism

Professor: Diah Febrina! Beautiful name ye
Student : ada.
Professor: Where are you from? What did you do?
Student : Universitas Indonesia. Communication majoring Public Admin

Professor: Ernie Khairina
Me : angkat tangan
Professor: Where are you from? What did you do?
Me: Multimedia University. IT Mgmt (I know I'm an alien here)
Professor: Are you local?
Me : hm..
Professor : Beautiful name.

haha. Ok bukan nak fokus cerita beautiful name. But the different background of my previous study caused me 2 pre requisite papers, sending me to undergrads classes. I'm so isolated in their class =( Look at the bright side, at least more attention to the lecture. Nanti budak2 ni tanya aku tak leh jawab, ha malu.
Anyway, for my intercultural communication class, we are assigned to do a real paper..real like to present it to the public. Yes, I'm talking about conference. There will be an international conference at South China Uni, Guangzhou China somewhere in June. Sape2 punya paper yang lepas pegi mestila yang terbaik kan? Sapa taknak jadi yang terbaik? tapi taknak la pegi China! And how am I supposed to walk to China with my big belly? deep down, teringin la juga nak angkat CV.
hmm..cerita banyak, idea untuk paper tu takde lagi tak guna juga. OK la.

4 comments:

Shikhin Ishak said...

wow beautiful names.boleh jd inspirasi.apa tajuk assignment ko tu?ceh tanya mcm tau je kan aku

Ernie Khairina said...

shikin,
culture, communication and adaptation in global context. =D

nama2 depa ni mmg cantik2 aku suka..boleh la ko pilih yg mana satu

selipa_oren said...

name cantik, muke dorang cun tak?...sbb kalo tgk dlm movies mmg name secantik rupe la

Ernie Khairina said...

finie,
cantik2 dan pandai pula tu =)