Tuesday, May 18, 2010

Rose of Eden


The Garden of Eden, Arabic – Jannah ‘Adn, is described as the place where Adam and Eve lived after they were created by God.  There have been a number of claims as to the actual geographic location of the Garden of Eden. Most put the Garden somewhere in the Middle East, Jurusalem, Africa and several other places (wiki)

Hold on, that sounds odd, .. but hey, I’ve always had a fondness for something between belief and unexplained phenomenon. And it's just interesting for reading record!

Selalu kan ada dokumentari ala2 ni kat NatGeo, or History channel. And, what this has to do with my entry? Or my post title? Nothing! I just love the name – Rose of Eden, or Hawa of Eden.

Ok fine, jangan layan gila aku ni..nanti you all pula pening. Tulah, if you still remember my entry, Tafsir Ibnu Katsir - Surah Al Baqarah, ada semua cerita ni..


Anyway, here’s some photo updates.

 
dah tak Nicole Richie...

The Garden , best takda tisu, dia bagi towel.
I think I look like wearing baby wrap

why am I craving so much ice? sebab tu baby double chin

shall I?

15 comments:

Sal said...

Baby suka mkn ice...=)

Ernie Khairina said...

sal,
ya lah mungkin tu =)

sisdee said...

hehehe dulu i pgnent suke ice coffee..anak cam ice coffee hahahahahaha...ada org kata kurangkan ice klu pgnent sbb takut susah nak push nnt :)

zailamohamad said...

Babe, i just wanna share this info;-
kata orang tua2 tak boleh minum ais banyak sangat, nanti baby keluar kena kuning / jaundice..tapi anak sulung i dulu pon pernah kena jaundice..rata2 semua new born baby akan kena..mungkinkah faktor pemakanan ibu masa mengandung??
apa2 pon jangan risau..i doakan yang terbaik buat u;))

Ernie Khairina said...

sisdee,
i pula suka teh ais! ok ok lepas ni i akan puasa ice hehe..
thanks

Ernie Khairina said...

zaila,
thanks dear.. lepas ni janji puasa ice =)

~Eila @ Along~ said...

wah babe,
dari belakang tak nampak peknen..
leh phewiittt lagi..hehe

baby panas kot lam perut tu.. maklumla cuaca tak menentu lam ni..hehe

Ernie Khairina said...

Eila Along,
hehe baby panas..yelah cuaca panas, dapat abc mmg sedap!

honeylanz said...

xpe...now makan ice..nnt lama nk kena pantang ice ;)

Ernie Khairina said...

honeylanz,
dulu sebenarnya tak makan ice..sekarang je suka pula

Aida The Pink Goddess said...

jeles betul tgk ernie ni pregger tp perut je besar, yg lain mantap joe! hehe muka pun takde perubahan, takde kembang2.. mesti anak hensem ni nanti .hehe kalau babygirl leh beri nama rose of eden tu.he

o ya, i work at Segi Uni college, a boring econ and marketing lecturer *yawn*

Ernie Khairina said...

aida,
suka gile kot nama rose of eden..
wah, mesti student rajin datang kelas, lecturernya cantik =)

eis said...

ice ice baby. tiba2 kan :D
tingu gambar duduk tu bah mcm nda mngdg.

ibu mengandung yg cantik :)

Nasrul Fadhli said...

wahh, sedapnya tu ice kacang! kepingin sda mau makan~ haha

oh ya, akak dijangka bersalin bulan berapa aa? :)

Ernie Khairina said...

eis,
hehe..wait until 8 or 9 months gemuk ka tidak =)

Nasrul Fadhli,
manggo ice mmg sedap.di sana teda? hehe..
end of july, insyAllah. doakan =)

Tuesday, May 18, 2010

Rose of Eden


The Garden of Eden, Arabic – Jannah ‘Adn, is described as the place where Adam and Eve lived after they were created by God.  There have been a number of claims as to the actual geographic location of the Garden of Eden. Most put the Garden somewhere in the Middle East, Jurusalem, Africa and several other places (wiki)

Hold on, that sounds odd, .. but hey, I’ve always had a fondness for something between belief and unexplained phenomenon. And it's just interesting for reading record!

Selalu kan ada dokumentari ala2 ni kat NatGeo, or History channel. And, what this has to do with my entry? Or my post title? Nothing! I just love the name – Rose of Eden, or Hawa of Eden.

Ok fine, jangan layan gila aku ni..nanti you all pula pening. Tulah, if you still remember my entry, Tafsir Ibnu Katsir - Surah Al Baqarah, ada semua cerita ni..


Anyway, here’s some photo updates.

 
dah tak Nicole Richie...

The Garden , best takda tisu, dia bagi towel.
I think I look like wearing baby wrap

why am I craving so much ice? sebab tu baby double chin

shall I?

15 comments:

Sal said...

Baby suka mkn ice...=)

Ernie Khairina said...

sal,
ya lah mungkin tu =)

sisdee said...

hehehe dulu i pgnent suke ice coffee..anak cam ice coffee hahahahahaha...ada org kata kurangkan ice klu pgnent sbb takut susah nak push nnt :)

zailamohamad said...

Babe, i just wanna share this info;-
kata orang tua2 tak boleh minum ais banyak sangat, nanti baby keluar kena kuning / jaundice..tapi anak sulung i dulu pon pernah kena jaundice..rata2 semua new born baby akan kena..mungkinkah faktor pemakanan ibu masa mengandung??
apa2 pon jangan risau..i doakan yang terbaik buat u;))

Ernie Khairina said...

sisdee,
i pula suka teh ais! ok ok lepas ni i akan puasa ice hehe..
thanks

Ernie Khairina said...

zaila,
thanks dear.. lepas ni janji puasa ice =)

~Eila @ Along~ said...

wah babe,
dari belakang tak nampak peknen..
leh phewiittt lagi..hehe

baby panas kot lam perut tu.. maklumla cuaca tak menentu lam ni..hehe

Ernie Khairina said...

Eila Along,
hehe baby panas..yelah cuaca panas, dapat abc mmg sedap!

honeylanz said...

xpe...now makan ice..nnt lama nk kena pantang ice ;)

Ernie Khairina said...

honeylanz,
dulu sebenarnya tak makan ice..sekarang je suka pula

Aida The Pink Goddess said...

jeles betul tgk ernie ni pregger tp perut je besar, yg lain mantap joe! hehe muka pun takde perubahan, takde kembang2.. mesti anak hensem ni nanti .hehe kalau babygirl leh beri nama rose of eden tu.he

o ya, i work at Segi Uni college, a boring econ and marketing lecturer *yawn*

Ernie Khairina said...

aida,
suka gile kot nama rose of eden..
wah, mesti student rajin datang kelas, lecturernya cantik =)

eis said...

ice ice baby. tiba2 kan :D
tingu gambar duduk tu bah mcm nda mngdg.

ibu mengandung yg cantik :)

Nasrul Fadhli said...

wahh, sedapnya tu ice kacang! kepingin sda mau makan~ haha

oh ya, akak dijangka bersalin bulan berapa aa? :)

Ernie Khairina said...

eis,
hehe..wait until 8 or 9 months gemuk ka tidak =)

Nasrul Fadhli,
manggo ice mmg sedap.di sana teda? hehe..
end of july, insyAllah. doakan =)