Tuesday, June 1, 2010

my ice cream goreng


I had ice cream goreng twice, at Jonker Melaka (very long long time ago ) and at the Pusat Sains Negara (some time ago) .. and never since then. Until today, I made ice cream goreng myself..

Ok kawan2, this is the ultimate easiest guide on how to make ice cream goreng at home, less than 2 minutes..tapi tak sempat duduk dah habis makan..haha 



2 slices of Gardenia and ice cream


glue with egg..
tak tahulah yang kat Jonker ada telur tak..

GORENG..GORENG..GORENG..



nyum3 haha bestnya ada lidah! 


9 comments:

Shikhin Ishak said...

haha senang juga..nanti aku try..

lily said...

yummy,yummy!!
ibu mengandung mengidam ke?
hehehe

Ernie Khairina said...

shikin,
senang je

lily,
tak mengidam kot.. =)

Syakira said...

mcm tu je ke buat? looks easy :)..boleh try nanti .thanks for sharing

honeylanz said...

belum pernah rasa lg...kn try gak ni

nanin said...

ernie, seriously, telur + ice cream?? eawww... i'm not a telur fan, so i find this combination quite odd. hahahaha... tahpape ntah kan, belum rase lagi banyak cakap pulak! skali rase, haaa tak leh berenti.. kekekekek..

Ernie Khairina said...

keira,
haa senang je boleh try =)

honeylanz,
try la..u buat mesti lagi nyum!

nanin,
ice cream je pun mmg diperbuat depade telur! hehe
boleh je, skip part telur..try la..maybe baby girl suka!

chun said...

ernie, aiskrim tu tak cair ke bile goreng? rase die lebih sedap srpd roti mkn ngan aiskrim ek? aku penah rase kat melaka dulu tp dah lupe sedap ke tak..hahha..tahpape

Ernie Khairina said...

tak cair mesun..sedap je =)

Tuesday, June 1, 2010

my ice cream goreng


I had ice cream goreng twice, at Jonker Melaka (very long long time ago ) and at the Pusat Sains Negara (some time ago) .. and never since then. Until today, I made ice cream goreng myself..

Ok kawan2, this is the ultimate easiest guide on how to make ice cream goreng at home, less than 2 minutes..tapi tak sempat duduk dah habis makan..haha 



2 slices of Gardenia and ice cream


glue with egg..
tak tahulah yang kat Jonker ada telur tak..

GORENG..GORENG..GORENG..



nyum3 haha bestnya ada lidah! 


9 comments:

Shikhin Ishak said...

haha senang juga..nanti aku try..

lily said...

yummy,yummy!!
ibu mengandung mengidam ke?
hehehe

Ernie Khairina said...

shikin,
senang je

lily,
tak mengidam kot.. =)

Syakira said...

mcm tu je ke buat? looks easy :)..boleh try nanti .thanks for sharing

honeylanz said...

belum pernah rasa lg...kn try gak ni

nanin said...

ernie, seriously, telur + ice cream?? eawww... i'm not a telur fan, so i find this combination quite odd. hahahaha... tahpape ntah kan, belum rase lagi banyak cakap pulak! skali rase, haaa tak leh berenti.. kekekekek..

Ernie Khairina said...

keira,
haa senang je boleh try =)

honeylanz,
try la..u buat mesti lagi nyum!

nanin,
ice cream je pun mmg diperbuat depade telur! hehe
boleh je, skip part telur..try la..maybe baby girl suka!

chun said...

ernie, aiskrim tu tak cair ke bile goreng? rase die lebih sedap srpd roti mkn ngan aiskrim ek? aku penah rase kat melaka dulu tp dah lupe sedap ke tak..hahha..tahpape

Ernie Khairina said...

tak cair mesun..sedap je =)