Friday, March 4, 2011

KT..recently : part 2

So have you ever noticed that Paka really looks like Manhattan at night? Paka, the city of light, as claimed by local, resulting from the presence of gas-fired plant. Cantik lah.

That was at night. On our way to KT.. taking pictures are forbidden tho, maka nikmati pemandangan saja la. On our way back to KL pula, we were supposed to be heading to Pantai Penarik, the famous seafood place tapi silap jalan la pula =(  Masa tu dah between Marang and Rantau Abang so we opted to start heading back to the nearest beach..nak juga kan sotong goreng tepung kat stall2 kecil tu. 

At last, we stopped at Kelulut beach. 

tidak menghampakan.


Nyummies sotong goreng tepung I ever tasted. Found lots of delicious things beside the seashore. ABC, air kelapa, rojak buah.. Don't you just love it how delicious foods at affordable price will leave you feeling satisfied?

And the beach, SubhanAllah very beautiful! The sea is somewhat greenish blue.


mulut Aariz comel.

 'Maka kami, rakyat Malaysia..'

Yg Berusaha Ir. Azwan

We continued our way to Kuantan, and guess what? We stopped again at Kemasik beach. My favorite Kemasik. Nak bagi Aariz tengok ..


Kemasik Signature 1

Kemasik Signature 2

 sayang mummy!



11 comments:

Shikhin Ishak said...

Erni,ko gi K.T duduk kat mana?bg tips sikit mcm mana nak gi sana kalau drive?dan tempat2 menarik :) last aku gi ganu masa aku form 1,sedih!Tu pun tak pi pantai..eh Aariz dah besar la,cepat nya!

AyuKirana said...

nice pic!!ernie, c'wan dh dpt Ir eh?

BibiEr Karim said...

Ok si Boy adalah antara fav gue saat ini. Yummy!

Ernie Khairina said...

shikin,
duk kt felda residence. best gak sebab affordable dan selesa. hotel tu agak baru dan rajin.
kalo nk g KT, ko pakai karak sampai kuantan..dah kat kuantan tu tau sgt dah jalan ke KT..gi lah bawa bambang melawat Taman Tamadun Islam..dan muzium (ok walaupun bunyi boring tapi muzium die besar gile)
lepas tu..melepak tepi pantai dan makan2..hihi aku suke makan2 =D

Ernie Khairina said...

hada,
belum Ir. saje je haha

Err,
hehe ya bila tu mau jumpa?

zailamohamad said...

subhanallah, cantiknya pantai..rindu ngan Pantai Telok Batik di Dungun

zailamohamad said...

eh silap, Pantai Teluk Lipat..Pepandai je cakap Teluk Batik..heheheh

Mommy AdaMia said...

ernie love that beach! boleh mandi tak?

Ernie Khairina said...

zaila,
ye cantik sangat

aida,
ada banyak pantai yg best2..boleh mandi!

Aida The Pink Goddess said...

comel gila aariz ni, mesti berat kan ernie??

Ernie Khairina said...

aida,
comel.tq =)

ya berat..dah la tangan kecik hihi

Friday, March 4, 2011

KT..recently : part 2

So have you ever noticed that Paka really looks like Manhattan at night? Paka, the city of light, as claimed by local, resulting from the presence of gas-fired plant. Cantik lah.

That was at night. On our way to KT.. taking pictures are forbidden tho, maka nikmati pemandangan saja la. On our way back to KL pula, we were supposed to be heading to Pantai Penarik, the famous seafood place tapi silap jalan la pula =(  Masa tu dah between Marang and Rantau Abang so we opted to start heading back to the nearest beach..nak juga kan sotong goreng tepung kat stall2 kecil tu. 

At last, we stopped at Kelulut beach. 

tidak menghampakan.


Nyummies sotong goreng tepung I ever tasted. Found lots of delicious things beside the seashore. ABC, air kelapa, rojak buah.. Don't you just love it how delicious foods at affordable price will leave you feeling satisfied?

And the beach, SubhanAllah very beautiful! The sea is somewhat greenish blue.


mulut Aariz comel.

 'Maka kami, rakyat Malaysia..'

Yg Berusaha Ir. Azwan

We continued our way to Kuantan, and guess what? We stopped again at Kemasik beach. My favorite Kemasik. Nak bagi Aariz tengok ..


Kemasik Signature 1

Kemasik Signature 2

 sayang mummy!



11 comments:

Shikhin Ishak said...

Erni,ko gi K.T duduk kat mana?bg tips sikit mcm mana nak gi sana kalau drive?dan tempat2 menarik :) last aku gi ganu masa aku form 1,sedih!Tu pun tak pi pantai..eh Aariz dah besar la,cepat nya!

AyuKirana said...

nice pic!!ernie, c'wan dh dpt Ir eh?

BibiEr Karim said...

Ok si Boy adalah antara fav gue saat ini. Yummy!

Ernie Khairina said...

shikin,
duk kt felda residence. best gak sebab affordable dan selesa. hotel tu agak baru dan rajin.
kalo nk g KT, ko pakai karak sampai kuantan..dah kat kuantan tu tau sgt dah jalan ke KT..gi lah bawa bambang melawat Taman Tamadun Islam..dan muzium (ok walaupun bunyi boring tapi muzium die besar gile)
lepas tu..melepak tepi pantai dan makan2..hihi aku suke makan2 =D

Ernie Khairina said...

hada,
belum Ir. saje je haha

Err,
hehe ya bila tu mau jumpa?

zailamohamad said...

subhanallah, cantiknya pantai..rindu ngan Pantai Telok Batik di Dungun

zailamohamad said...

eh silap, Pantai Teluk Lipat..Pepandai je cakap Teluk Batik..heheheh

Mommy AdaMia said...

ernie love that beach! boleh mandi tak?

Ernie Khairina said...

zaila,
ye cantik sangat

aida,
ada banyak pantai yg best2..boleh mandi!

Aida The Pink Goddess said...

comel gila aariz ni, mesti berat kan ernie??

Ernie Khairina said...

aida,
comel.tq =)

ya berat..dah la tangan kecik hihi