Wednesday, March 7, 2012

an afternoon at the bay


I wanted to continue on the Italy trip, but I don't have the laptop with me.

Nevermind.

Here's last week trip to Cardiff. Photo taken at Mermaid Quay, after a visit to St Fargan open museum. Nice!

Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

Anonymous said...

Salam,

Ada universiti kat mala*ysia ni dah kurangkan penghantaran pensyarah bercuti belajar ke UK (atau hanya top uni) sbb ramai buat PhD di UK sama ada balik dgn MPhil, balik dgn gagal, dan lanjut masa sampai 5 tahun. Pendapat saya salah satu punca adalah pasangan. Oleh kerana anda ke sana dgn tajaan malay*sia, berpada-padalah dalam menceritakan keterujaan anda bercuti ke sana sini.Kalau menggunakan duit peruntukan sendiri, alhamdlulah dan maafkan saya. Memang tak salah pun ke sana sini,student2 undergrad di sana pun berjalan. Tapi yang membezakan anda adalah anda mendapat elaun isteri yang mengikut suami ke luar negara dan ianya menggunakan peruntukan kera*jaan. Jadi bertanggungjawablah dalam perkara tersebut.ok terima kasih.

Ernie Khairina said...

Hello ano,

Maaflah kalau tak suka blog ini. Tapi tujuan saya menulis adalah untuk catatan peribadi saya dan untuk dikongsikan bersama. Tiada sebab untuk menunjukkan keterujaan.

Ya betul suami saya belajar dengan tajaan. Alhamdulillah syukur. Janganlah dipersoalkan berapa dan kemana wang elaun di belanjakan. Seperti keluarga lain semua ada bajet yang dihitung. Elaun yang diterima untuk tinggal di perantauan tidaklah dapat untuk bermewah. Elaun adalah terhad, kalau habis ..habislah bukan boleh diminta minta. Oleh itu ramai antara kami bekerja part time dan berniaga untuk menambah duit. Saya berniaga.

Setiap orang ada keminatan sendiri. Makan, pakai, berbelanja dan sebagainya. Saya suka berjalan dan demi memenuhi impian saya sanggup menabung dan mencari duit lebih. Perlukah saya ceritakan secara terperinci tentang belanja saya berjalan semua disini? Please if you dont know me dont simply make judgement.

Dan kepada pembaca lain..teruskan membaca blog ini. I'm me and this blog won't change. And to Ano, I'm no angel..I can't accept your words..oh yes suami saya bukan pensyarah.

Fahmi said...

Yeah.. bongok punya anonymous..yg ko dengki apesal..biorlah org nk guna duit p jalan ke p mana ke..yg ko sibuk apesal..yg penting duit yg dia dapat digunakan utk perkara kebaikan..pi jalan tu sebab nk tgk keagunngan tuhan..tempat2 menarik..tmbh pengalaman..kurangkan stress suami yg tertekan dgn phd..yg penting takde la terperuk 24/7 duk research jer..otak pun lembab.. lagipun bukan tiap2 bulan jenjalan.. aku tau aku pun dpt bantuan keluarga.. kita kena simpan tetiap bulan then baru jenjalan..lagipun sana murah..kalau contoh 1500 pound pun leh tour europe..paham!!!

Ernie Khairina said...

Betul fahmi. saya tour holland belgium dan paris 8 mlm hanya 200pound seorang. kami tinggal caravan saja dan hari2 masak. semua ini pengalaman berharga. masyAllah alhamdulillah

Wednesday, March 7, 2012

an afternoon at the bay


I wanted to continue on the Italy trip, but I don't have the laptop with me.

Nevermind.

Here's last week trip to Cardiff. Photo taken at Mermaid Quay, after a visit to St Fargan open museum. Nice!

Published with Blogger-droid v2.0.4

4 comments:

Anonymous said...

Salam,

Ada universiti kat mala*ysia ni dah kurangkan penghantaran pensyarah bercuti belajar ke UK (atau hanya top uni) sbb ramai buat PhD di UK sama ada balik dgn MPhil, balik dgn gagal, dan lanjut masa sampai 5 tahun. Pendapat saya salah satu punca adalah pasangan. Oleh kerana anda ke sana dgn tajaan malay*sia, berpada-padalah dalam menceritakan keterujaan anda bercuti ke sana sini.Kalau menggunakan duit peruntukan sendiri, alhamdlulah dan maafkan saya. Memang tak salah pun ke sana sini,student2 undergrad di sana pun berjalan. Tapi yang membezakan anda adalah anda mendapat elaun isteri yang mengikut suami ke luar negara dan ianya menggunakan peruntukan kera*jaan. Jadi bertanggungjawablah dalam perkara tersebut.ok terima kasih.

Ernie Khairina said...

Hello ano,

Maaflah kalau tak suka blog ini. Tapi tujuan saya menulis adalah untuk catatan peribadi saya dan untuk dikongsikan bersama. Tiada sebab untuk menunjukkan keterujaan.

Ya betul suami saya belajar dengan tajaan. Alhamdulillah syukur. Janganlah dipersoalkan berapa dan kemana wang elaun di belanjakan. Seperti keluarga lain semua ada bajet yang dihitung. Elaun yang diterima untuk tinggal di perantauan tidaklah dapat untuk bermewah. Elaun adalah terhad, kalau habis ..habislah bukan boleh diminta minta. Oleh itu ramai antara kami bekerja part time dan berniaga untuk menambah duit. Saya berniaga.

Setiap orang ada keminatan sendiri. Makan, pakai, berbelanja dan sebagainya. Saya suka berjalan dan demi memenuhi impian saya sanggup menabung dan mencari duit lebih. Perlukah saya ceritakan secara terperinci tentang belanja saya berjalan semua disini? Please if you dont know me dont simply make judgement.

Dan kepada pembaca lain..teruskan membaca blog ini. I'm me and this blog won't change. And to Ano, I'm no angel..I can't accept your words..oh yes suami saya bukan pensyarah.

Fahmi said...

Yeah.. bongok punya anonymous..yg ko dengki apesal..biorlah org nk guna duit p jalan ke p mana ke..yg ko sibuk apesal..yg penting duit yg dia dapat digunakan utk perkara kebaikan..pi jalan tu sebab nk tgk keagunngan tuhan..tempat2 menarik..tmbh pengalaman..kurangkan stress suami yg tertekan dgn phd..yg penting takde la terperuk 24/7 duk research jer..otak pun lembab.. lagipun bukan tiap2 bulan jenjalan.. aku tau aku pun dpt bantuan keluarga.. kita kena simpan tetiap bulan then baru jenjalan..lagipun sana murah..kalau contoh 1500 pound pun leh tour europe..paham!!!

Ernie Khairina said...

Betul fahmi. saya tour holland belgium dan paris 8 mlm hanya 200pound seorang. kami tinggal caravan saja dan hari2 masak. semua ini pengalaman berharga. masyAllah alhamdulillah