Friday, January 13, 2012

Aariz, gosok gigi!

Apparently, pau tausa (red bean) is his favorite dessert. He will stop whatever he's doing when I call him for this dessert. He knows 'sit down', dan buat gaya doa before we start eating. And I like to see his smiley eyes waiting every bite. He eat two straight away, and left one for mummy.

Aariz now dah start makan macam2, so I'm very concern on brushing his teeth. It's so easy by showing an example. Mummylah berus gigi dulu, he thinks it's fun. Barulah Aariz pun berus gigi.

Aariz suka coklat..Risau juga. Tapi kesian kalau tak bagi. Kita makan sedap, rasa tak sedap hati kan? Last day I ate an ice cream dia tengok saja.Belum pandai minta hehe. I'm sorry Aariz.

Published with Blogger-droid v1.7.2

5 comments:

Ami said...

i have trouble brushing Muhriz's.awal2 dulu die ok je berus gigi twice a day,lepas tue nak ayah je beruskan gigi(means berus mlm before going to bed je lah),sekarang pula ade time OK,ade time tanak berus gigi langsung ayoo dah la gigi dah penuh.mama berus sekali pon tanak juga.any tip to share ernie?hehe

Aida The Pink Goddess said...

u make ur own pao? sedapnyaa pau tausa mmm!

BibiErr Karim said...

Ko tgk tu mato! Curious ah.

Ida said...

Bagus2x.. Nanti gigi dia lawa la rajin gosok gigi.

Ernie Khairina said...

Ami,
takdela tips sngat but selalunya we all (the daddy and mummy) gosok sama2 depan die..so die follow la hehe

Aida,
bukan. ini beli, jenama kraft sedap! tausa banyak meleleh keluar nyaoumm

Err,
biasalah Aariz tu

Ida,
insyALlah..mummynya kena rajin monitor =P

Friday, January 13, 2012

Aariz, gosok gigi!

Apparently, pau tausa (red bean) is his favorite dessert. He will stop whatever he's doing when I call him for this dessert. He knows 'sit down', dan buat gaya doa before we start eating. And I like to see his smiley eyes waiting every bite. He eat two straight away, and left one for mummy.

Aariz now dah start makan macam2, so I'm very concern on brushing his teeth. It's so easy by showing an example. Mummylah berus gigi dulu, he thinks it's fun. Barulah Aariz pun berus gigi.

Aariz suka coklat..Risau juga. Tapi kesian kalau tak bagi. Kita makan sedap, rasa tak sedap hati kan? Last day I ate an ice cream dia tengok saja.Belum pandai minta hehe. I'm sorry Aariz.

Published with Blogger-droid v1.7.2

5 comments:

Ami said...

i have trouble brushing Muhriz's.awal2 dulu die ok je berus gigi twice a day,lepas tue nak ayah je beruskan gigi(means berus mlm before going to bed je lah),sekarang pula ade time OK,ade time tanak berus gigi langsung ayoo dah la gigi dah penuh.mama berus sekali pon tanak juga.any tip to share ernie?hehe

Aida The Pink Goddess said...

u make ur own pao? sedapnyaa pau tausa mmm!

BibiErr Karim said...

Ko tgk tu mato! Curious ah.

Ida said...

Bagus2x.. Nanti gigi dia lawa la rajin gosok gigi.

Ernie Khairina said...

Ami,
takdela tips sngat but selalunya we all (the daddy and mummy) gosok sama2 depan die..so die follow la hehe

Aida,
bukan. ini beli, jenama kraft sedap! tausa banyak meleleh keluar nyaoumm

Err,
biasalah Aariz tu

Ida,
insyALlah..mummynya kena rajin monitor =P