Sunday, February 27, 2011

my most desired places to travel

I've always wanted to go to places. If only money could just grew on trees... Ya Allah, bless my little desire.



 the red-rose city, Petra in Jordan


 Santorini, Greece



Alhambra, Granada



Jerusalem




Saturday, February 26, 2011

KT..recently : part 1

We just got back from Kuala Terengganu. Stayed in the tallest building in Terengganu, just beside the waterfront. Felda Residence is very recommended to anyone. Serba serbinya memuaskan =)

It was my 2nd or 3rd visit to Terengganu, but of course the first time for Aariz. We just chilled out around the town. Mana lagi kalau bukan Taman Tamadun Islam. After almost 3 years from our last visit, hmm not what we were expecting.

So I've blogged about TTI before, dah letak pun semua gambar monumen/replicas. But that was before Aariz, yang ni lagi best haha.. Ok lah here are pictures.


anak mummy dah ada passport


carousel, a classic favorite


Aariz lah Mumtaz Mahal mummy =)


the face of Aariz,
Aariz expression.. hehe resulting from his curiosity.
SEMUA nak tengok

this is the Taj Mahal replica, aged 50 years. 

Taj Mahal, the awestuck structure, history, wonder, epitome, yes you name it, been always a favorite story. Saya minat betul semua dokumentari pasal Taj Mahal. Did you know that Shah Jahan wanted to build the black Taj Mahal? Yes the legend has it. Imagine lah nak ulang balik 20,000 workmen for 17 years of construction! 

But..but.. history is a real treasure. Now, Taj Mahal attracts between 2 million and 4 million visitors annually (source wiki ) Berapa banyak dah kutipan di situ? 

Kalau cerita pasal Taj Mahal, memang tak habis. Back to reality..sebenarnya kat theme park je. har har har


From Pakistan ..

to Palestine.


Hmm ..why lah we don't have tour operator to Jurusalem? Memang teringin sangat2 nak pegi =) Thanks to TTI ni, feeling2 la sikit. And they made it real this time... tengok ni, inside the replica.


Just a soft reminder, the Dome of Rock isn't masjid Al-aqsa. The Zionist trying to confuse the muslims. 

Ok, kalau ikutkan banyak sangat gambar..other monuments are Masjidil Haram, Masjid Nabawi, Alhambra, the grand mosques of Cairo, Turkey, Iran, Syria.. 

Last but not least, masjid kristal.




Sunday, February 20, 2011

The Diary of Samuel Pepys

I'm between reading and writing my thesis that I found this wonderful diary from the 17th century. Though he never intended for his journal to be read by anyone other than himself, a website is republishing his journal in daily entries matched by day and month for the next 10 years.

For anyone who appreciate the past, let's follow the life of Samuel Pepys, who lived in late 17th century London, England.

Friday, February 18, 2011

normal weekend

Do you ever stand in front of your wardrobe and say, "takda baju nak pakai"? haha well, I mean, can we ever have enough clothes? Let alone shawls and scarves. Sometimes tu pakai sekali sahaja. Luckily I have sisters that I could hadiah some 2 or 3 pieces. Biasalah adik beradik kongsi baju =)

So, I have a small business I just started. It all began when I realize (realize la sangat) 'aku ni asik perabis duit beli tudung je, cuba jual pula'. The beauty of home business is you can always be with your baby while working. And I bring Aariz whenever I may go.





In 2 months of its operation, I never thought it could grows this fast. If you know how my husband is, rajin dan semangat is his middle name. So kenalah follow the leader.. My so called small business ni pun kenalah buat sungguh2.

Apehal memang bestla kan shopping tudung setiap minggu..hihi


That was my Saturday. Cari tudung.

Well, and some activities mark our normal Sunday. And I love Sunday the most. Aariz pun relax2 join we all jalan2.

lunch out

sightseeing


HAPPY WEEKEND EVERYBODY !

Monday, February 14, 2011

what Sir George Bernard said about the Prophet Muhammad



Bacaan di bawah adalah petikan daripada kenyataan Sir George Bernard Shaw (The Genuine Islam,1938) yang saya ambil daripada penulisan Muslim Kelana : Menjadi Usahawan Sehebat Muhammad.

I know it's long,but it's worth the effort of reading!

"Apabila ada agama yang berpeluang menguasai England beberapa ratus tahun dari sekarang, Islamlah agama itu. Saya sentiasa menghormati agama nabu Muhammad kerana potensi yang beliau miliki. Bagi saya, ini adalah satu-satunya agama yang memiliki kemampuan menyatukan dan mengubah peradaban. Saya melihat nabi Muhammad sebagai seseorang yang memiliki peribadi agung dan tidak sama sekali anti-Isa. Beliau wajar dipanggil penyelamat kemanusiaan.

Saya yakin apabila ada orang seperti nabi Muhammad memegang kuasa tunggal dalam dunia moden hari ini, beliau pasti berjaya mengatasi segala masalah sehingga dunia ini menjadi aman dan bahagia. Inilah sebenarnya yang dunia perlukan. Saya meramalkan agama yang dibawa oleh nabi Muhammad bakal diterima di Eropah pada masa hadapan. Sesungguhnya, ia sudah pun mula diterima hari ini.

nabi Muhammad adalah manusia agung yang pernah lahir ke dunia. Beliau membawa satu agama, mendirikan sebuah bangsa, meletakkan dasar-dasar moral,memulakan banyak pergerakan pembaharuan sosial dan politik, mendirikan sebuah masyarakat yang kuat dan dinamik bagi melaksanakan dan mewakili ajarannya. Beliau turut merevolusikan fikiran dan perilaku manusia.

Beliau adalah nabi Muhammad yang dilahirkan di Semennjung Arab pada tahun 570 Masihi dan mula menyebakan agama kebenaran pada usia 40 tahun. Beliau wafat pada usia 63 tahun. Sepanjang 23 tahun beliau menjadi nabi, nabi Muhammad menubah jazirah Arab daripada budaya paganisme dan penyembah makhluk menjadi peyembah Tuhan yang maha esa. Beliau mengubah suku-suku yang suka berperang menjadi bangsa yang bersatu, mengubah kaum pembuk dan dan pengacau menjadi kaum pemikir dan penyabar. Beliau mengubah kaum yang tidak mempunyai undang-undang dan anarki menjadi kaum yang teratur. Beliau mengubah kerosakan kepada keagungan moral. Sejarah manusia tidak pernahmengenal transformasi sebuah masyarakat ataupun tempat sedahsyat ini dan bayangkan ia terjadi dalam waktu hanya kira-kira lebih sedikit daripada dua dekad."


SALAM MAULIDUR RASUL.

Thursday, February 10, 2011

I'm a proud Leo

Oh babies are so beautiful when they're sleeping, kan? Oh Aariz you're so beautiful, sometimes I forget that you're a boy =) Hmm.. so when everyone is already in their dreamland, I don't feel like hitting the sack just yet.

In spite of me who hate numbers, my husband likes to complete Sudoko, even more when the puzzle is hard. He collects Sudoku from everywhere, like from newspaper the Classified section. I didn't notice that there's a horoscope section on the same page until he read my starscope today;

'Your mind is still on distant places. PARIS and ROME look good at this time of year. They might be a little chilly but they will be interesting.'


Paris? Little chilly? Wow macam tau2 je. LOL . What does that mean? Should I trust starscope this time? I can't wait grrr.. Ok all these horoscope reading, benda2 yang best terimalah. Sometimes malas nak layan yang ntahapa2.


I look tall haha
I'm 155cm and 39kgs now.

Wednesday, February 9, 2011

from kizzy with love


Blogger award yall! Blogger picisan pun ada award tau. Ehmm macam lucu juga menggelarkan diri sendiri blogger. Anyway, got this one from my favorite cousin Kizzy. (Kizzy muka macam Juma)

Ok macam biasa beberapa soalan yang akan dijawab.

How long have you been blogging?
Since 2008


When did the first time you blogged?
After my Beijing trip, purposely to documented the visit.

What is your purpose of making a blog?
to write what I want to write,
or to write what my son will read.
lol

Who inspired you so that your blog becoming like now?
those who update their blog regularly,
but I don't.

Send this award to other bloggers

Saya berikan award ini untuk:

-my sister Nurul Khairunie
-Hot mama Eis


p/s thanks cuz, 'with love' ba kan? =D

Sunday, February 6, 2011

Sofia

I bought my first computer in 2000, funded by ayah la harus, during degree years. Those days having a personal computer was good enough, let alone a laptop. Black or white, just so you know.

So, I had my monitor sprayed in Pink! haha..rajin ok. Now almost every computer developer has pink laptops for sale. Gone were the days for creative endeavor =D =D  Like seriously when you're a color conscious, like me.

Hubby just bought me my very first laptop. It is 10inch laptop with pink lattice design. I love it!




Oh Sofia isn't her name. Sofia the capital city of Bulgaria is just another place I'd like to go.

Friday, February 4, 2011

Aariz's solid food progress


I've had a vision that someday my son will read this blog. So that he knows his development week by week. But I noticed that I'm not updating my blog regularly, like it used to be =(

Anyway, Aariz just a big eater! hehe. I try to time his meals; morning at 10, lunch at 2pm, snack time at 4ish pm and dinner at 8pm. Yes, believe me! Aariz needs special attention at mealtime, biasa la. But he loves his food, I guess he has master the art of eating. 

As of now, Aariz had rice, banana, broccoli, sweet potato. I still, of cause, mix them with breast milk.  And I followed the 4-days rule. Alhamdulillah setakat ni takda masalah. Tomorrow I'm going to feed him avocado pula. 


 Hello Aariz, this is you foodstuff =) 
The yellow Tupperware was given by my mother.




There was a night Aariz waking up crying, selalunya buat bunyi je dapat susu terus diam, but this time he wanted to play! tiba2. And gave me the sweetest smile pula tu. Aduhai la Aariz, rindu la tu =) 



Aariz now can make sounds like 'da-da' and 'la-la'. And I repeat that sounds, and he responds back or repeat his words whenever he's in the mood.


happy Aariz jumpa mummy

Tuesday, February 1, 2011

Maslow's hierarchy of needs



I’m supposed to resume my writing but the next minute I found myself hopping online shop.

Self-actualization is the end stage in the hierarchy of human needs. If everyone could achieved their self-actualization, who cares about new handbags or shoes?

The only person that really came to the end of hierarchy of needs game was ; Mahatma Gandhi.

As my lecturer has told us.

Sunday, February 27, 2011

my most desired places to travel

I've always wanted to go to places. If only money could just grew on trees... Ya Allah, bless my little desire.



 the red-rose city, Petra in Jordan


 Santorini, Greece



Alhambra, Granada



Jerusalem




Saturday, February 26, 2011

KT..recently : part 1

We just got back from Kuala Terengganu. Stayed in the tallest building in Terengganu, just beside the waterfront. Felda Residence is very recommended to anyone. Serba serbinya memuaskan =)

It was my 2nd or 3rd visit to Terengganu, but of course the first time for Aariz. We just chilled out around the town. Mana lagi kalau bukan Taman Tamadun Islam. After almost 3 years from our last visit, hmm not what we were expecting.

So I've blogged about TTI before, dah letak pun semua gambar monumen/replicas. But that was before Aariz, yang ni lagi best haha.. Ok lah here are pictures.


anak mummy dah ada passport


carousel, a classic favorite


Aariz lah Mumtaz Mahal mummy =)


the face of Aariz,
Aariz expression.. hehe resulting from his curiosity.
SEMUA nak tengok

this is the Taj Mahal replica, aged 50 years. 

Taj Mahal, the awestuck structure, history, wonder, epitome, yes you name it, been always a favorite story. Saya minat betul semua dokumentari pasal Taj Mahal. Did you know that Shah Jahan wanted to build the black Taj Mahal? Yes the legend has it. Imagine lah nak ulang balik 20,000 workmen for 17 years of construction! 

But..but.. history is a real treasure. Now, Taj Mahal attracts between 2 million and 4 million visitors annually (source wiki ) Berapa banyak dah kutipan di situ? 

Kalau cerita pasal Taj Mahal, memang tak habis. Back to reality..sebenarnya kat theme park je. har har har


From Pakistan ..

to Palestine.


Hmm ..why lah we don't have tour operator to Jurusalem? Memang teringin sangat2 nak pegi =) Thanks to TTI ni, feeling2 la sikit. And they made it real this time... tengok ni, inside the replica.


Just a soft reminder, the Dome of Rock isn't masjid Al-aqsa. The Zionist trying to confuse the muslims. 

Ok, kalau ikutkan banyak sangat gambar..other monuments are Masjidil Haram, Masjid Nabawi, Alhambra, the grand mosques of Cairo, Turkey, Iran, Syria.. 

Last but not least, masjid kristal.




Sunday, February 20, 2011

The Diary of Samuel Pepys

I'm between reading and writing my thesis that I found this wonderful diary from the 17th century. Though he never intended for his journal to be read by anyone other than himself, a website is republishing his journal in daily entries matched by day and month for the next 10 years.

For anyone who appreciate the past, let's follow the life of Samuel Pepys, who lived in late 17th century London, England.

Friday, February 18, 2011

normal weekend

Do you ever stand in front of your wardrobe and say, "takda baju nak pakai"? haha well, I mean, can we ever have enough clothes? Let alone shawls and scarves. Sometimes tu pakai sekali sahaja. Luckily I have sisters that I could hadiah some 2 or 3 pieces. Biasalah adik beradik kongsi baju =)

So, I have a small business I just started. It all began when I realize (realize la sangat) 'aku ni asik perabis duit beli tudung je, cuba jual pula'. The beauty of home business is you can always be with your baby while working. And I bring Aariz whenever I may go.





In 2 months of its operation, I never thought it could grows this fast. If you know how my husband is, rajin dan semangat is his middle name. So kenalah follow the leader.. My so called small business ni pun kenalah buat sungguh2.

Apehal memang bestla kan shopping tudung setiap minggu..hihi


That was my Saturday. Cari tudung.

Well, and some activities mark our normal Sunday. And I love Sunday the most. Aariz pun relax2 join we all jalan2.

lunch out

sightseeing


HAPPY WEEKEND EVERYBODY !

Monday, February 14, 2011

what Sir George Bernard said about the Prophet Muhammad



Bacaan di bawah adalah petikan daripada kenyataan Sir George Bernard Shaw (The Genuine Islam,1938) yang saya ambil daripada penulisan Muslim Kelana : Menjadi Usahawan Sehebat Muhammad.

I know it's long,but it's worth the effort of reading!

"Apabila ada agama yang berpeluang menguasai England beberapa ratus tahun dari sekarang, Islamlah agama itu. Saya sentiasa menghormati agama nabu Muhammad kerana potensi yang beliau miliki. Bagi saya, ini adalah satu-satunya agama yang memiliki kemampuan menyatukan dan mengubah peradaban. Saya melihat nabi Muhammad sebagai seseorang yang memiliki peribadi agung dan tidak sama sekali anti-Isa. Beliau wajar dipanggil penyelamat kemanusiaan.

Saya yakin apabila ada orang seperti nabi Muhammad memegang kuasa tunggal dalam dunia moden hari ini, beliau pasti berjaya mengatasi segala masalah sehingga dunia ini menjadi aman dan bahagia. Inilah sebenarnya yang dunia perlukan. Saya meramalkan agama yang dibawa oleh nabi Muhammad bakal diterima di Eropah pada masa hadapan. Sesungguhnya, ia sudah pun mula diterima hari ini.

nabi Muhammad adalah manusia agung yang pernah lahir ke dunia. Beliau membawa satu agama, mendirikan sebuah bangsa, meletakkan dasar-dasar moral,memulakan banyak pergerakan pembaharuan sosial dan politik, mendirikan sebuah masyarakat yang kuat dan dinamik bagi melaksanakan dan mewakili ajarannya. Beliau turut merevolusikan fikiran dan perilaku manusia.

Beliau adalah nabi Muhammad yang dilahirkan di Semennjung Arab pada tahun 570 Masihi dan mula menyebakan agama kebenaran pada usia 40 tahun. Beliau wafat pada usia 63 tahun. Sepanjang 23 tahun beliau menjadi nabi, nabi Muhammad menubah jazirah Arab daripada budaya paganisme dan penyembah makhluk menjadi peyembah Tuhan yang maha esa. Beliau mengubah suku-suku yang suka berperang menjadi bangsa yang bersatu, mengubah kaum pembuk dan dan pengacau menjadi kaum pemikir dan penyabar. Beliau mengubah kaum yang tidak mempunyai undang-undang dan anarki menjadi kaum yang teratur. Beliau mengubah kerosakan kepada keagungan moral. Sejarah manusia tidak pernahmengenal transformasi sebuah masyarakat ataupun tempat sedahsyat ini dan bayangkan ia terjadi dalam waktu hanya kira-kira lebih sedikit daripada dua dekad."


SALAM MAULIDUR RASUL.

Thursday, February 10, 2011

I'm a proud Leo

Oh babies are so beautiful when they're sleeping, kan? Oh Aariz you're so beautiful, sometimes I forget that you're a boy =) Hmm.. so when everyone is already in their dreamland, I don't feel like hitting the sack just yet.

In spite of me who hate numbers, my husband likes to complete Sudoko, even more when the puzzle is hard. He collects Sudoku from everywhere, like from newspaper the Classified section. I didn't notice that there's a horoscope section on the same page until he read my starscope today;

'Your mind is still on distant places. PARIS and ROME look good at this time of year. They might be a little chilly but they will be interesting.'


Paris? Little chilly? Wow macam tau2 je. LOL . What does that mean? Should I trust starscope this time? I can't wait grrr.. Ok all these horoscope reading, benda2 yang best terimalah. Sometimes malas nak layan yang ntahapa2.


I look tall haha
I'm 155cm and 39kgs now.

Wednesday, February 9, 2011

from kizzy with love


Blogger award yall! Blogger picisan pun ada award tau. Ehmm macam lucu juga menggelarkan diri sendiri blogger. Anyway, got this one from my favorite cousin Kizzy. (Kizzy muka macam Juma)

Ok macam biasa beberapa soalan yang akan dijawab.

How long have you been blogging?
Since 2008


When did the first time you blogged?
After my Beijing trip, purposely to documented the visit.

What is your purpose of making a blog?
to write what I want to write,
or to write what my son will read.
lol

Who inspired you so that your blog becoming like now?
those who update their blog regularly,
but I don't.

Send this award to other bloggers

Saya berikan award ini untuk:

-my sister Nurul Khairunie
-Hot mama Eis


p/s thanks cuz, 'with love' ba kan? =D

Sunday, February 6, 2011

Sofia

I bought my first computer in 2000, funded by ayah la harus, during degree years. Those days having a personal computer was good enough, let alone a laptop. Black or white, just so you know.

So, I had my monitor sprayed in Pink! haha..rajin ok. Now almost every computer developer has pink laptops for sale. Gone were the days for creative endeavor =D =D  Like seriously when you're a color conscious, like me.

Hubby just bought me my very first laptop. It is 10inch laptop with pink lattice design. I love it!




Oh Sofia isn't her name. Sofia the capital city of Bulgaria is just another place I'd like to go.

Friday, February 4, 2011

Aariz's solid food progress


I've had a vision that someday my son will read this blog. So that he knows his development week by week. But I noticed that I'm not updating my blog regularly, like it used to be =(

Anyway, Aariz just a big eater! hehe. I try to time his meals; morning at 10, lunch at 2pm, snack time at 4ish pm and dinner at 8pm. Yes, believe me! Aariz needs special attention at mealtime, biasa la. But he loves his food, I guess he has master the art of eating. 

As of now, Aariz had rice, banana, broccoli, sweet potato. I still, of cause, mix them with breast milk.  And I followed the 4-days rule. Alhamdulillah setakat ni takda masalah. Tomorrow I'm going to feed him avocado pula. 


 Hello Aariz, this is you foodstuff =) 
The yellow Tupperware was given by my mother.




There was a night Aariz waking up crying, selalunya buat bunyi je dapat susu terus diam, but this time he wanted to play! tiba2. And gave me the sweetest smile pula tu. Aduhai la Aariz, rindu la tu =) 



Aariz now can make sounds like 'da-da' and 'la-la'. And I repeat that sounds, and he responds back or repeat his words whenever he's in the mood.


happy Aariz jumpa mummy

Tuesday, February 1, 2011

Maslow's hierarchy of needs



I’m supposed to resume my writing but the next minute I found myself hopping online shop.

Self-actualization is the end stage in the hierarchy of human needs. If everyone could achieved their self-actualization, who cares about new handbags or shoes?

The only person that really came to the end of hierarchy of needs game was ; Mahatma Gandhi.

As my lecturer has told us.