Friday, October 8, 2010

hambin

This particular baby wrap is great for its age. Believe me, it was belong to my youngest sister and she's 20 years old now! 

When I was a kid, mothers wraparound their babies was a pretty common thing. Hambin had been used long before it became commercialized ; now that we can find it by using ring, buckle and much fabric choices.

Yes in here baby wrap, we call it hambin. Pronounce it correctly HAM-BIN, not HEM-BIN.



12 comments:

Sal said...

Lenanya baby Aariz...
kak, warisan turun temurun tu baby wrap hihi.. Lamanya disimpan, skang c gadik besar sudah...;p
D sabah sll la tgk mcm tu, di KL mcm susah mau tgk.huhu

lily said...

so cutelah aariz dalam hambin tu! ;)
turun temurun punya baby wrap,
dlu2 lagi rupanya dah ada.
skrng is more expensivekan

Ernie Khairina said...

Sal,
warisan turun temurun, nasib belum koyak hehe

Ernie Khairina said...

lily,
yes skang mahal pula jadinya kan..kalau dulu2 makcik2 pakai je any kain janji bole ikat =P

Aida The Pink Goddess said...

comelnyaaa, stylo nyaa, cantiknyaaa mummy sik aariz.hehe

Nurhafizah Fauzi said...

ernie aku baca ni mmg ham-bin. sebelum ko ckp. hehe

Ernie Khairina said...

Aida,
alaa gambar kat rumah je masa balik ranau =) thanks

fizah,
hehe bagus

Mrs Nageb said...

so cute..tak pernah dengar pun..well nice baby wrap :)

eis said...

wow..surprisenya tengok design ni hambin. wpun sdh lama tp design dan colour mcm zmn skrg :)

dulu2 klu di kg biasa tengok hambin drp 'tapi'.

amiechomel said...

best nya.... lena tido....

Ernie Khairina said...

Mrs Nageb,
wrap lama kat rumah mak saya =)

eis,
tapi pun ada, simpulkan diatas ..senang =). Asalkan boleh ikat ba tu

kak amie,
mmg lena kak amie duk dalam ni...

kizzy tf said...

comel okey.. :x

Friday, October 8, 2010

hambin

This particular baby wrap is great for its age. Believe me, it was belong to my youngest sister and she's 20 years old now! 

When I was a kid, mothers wraparound their babies was a pretty common thing. Hambin had been used long before it became commercialized ; now that we can find it by using ring, buckle and much fabric choices.

Yes in here baby wrap, we call it hambin. Pronounce it correctly HAM-BIN, not HEM-BIN.



12 comments:

Sal said...

Lenanya baby Aariz...
kak, warisan turun temurun tu baby wrap hihi.. Lamanya disimpan, skang c gadik besar sudah...;p
D sabah sll la tgk mcm tu, di KL mcm susah mau tgk.huhu

lily said...

so cutelah aariz dalam hambin tu! ;)
turun temurun punya baby wrap,
dlu2 lagi rupanya dah ada.
skrng is more expensivekan

Ernie Khairina said...

Sal,
warisan turun temurun, nasib belum koyak hehe

Ernie Khairina said...

lily,
yes skang mahal pula jadinya kan..kalau dulu2 makcik2 pakai je any kain janji bole ikat =P

Aida The Pink Goddess said...

comelnyaaa, stylo nyaa, cantiknyaaa mummy sik aariz.hehe

Nurhafizah Fauzi said...

ernie aku baca ni mmg ham-bin. sebelum ko ckp. hehe

Ernie Khairina said...

Aida,
alaa gambar kat rumah je masa balik ranau =) thanks

fizah,
hehe bagus

Mrs Nageb said...

so cute..tak pernah dengar pun..well nice baby wrap :)

eis said...

wow..surprisenya tengok design ni hambin. wpun sdh lama tp design dan colour mcm zmn skrg :)

dulu2 klu di kg biasa tengok hambin drp 'tapi'.

amiechomel said...

best nya.... lena tido....

Ernie Khairina said...

Mrs Nageb,
wrap lama kat rumah mak saya =)

eis,
tapi pun ada, simpulkan diatas ..senang =). Asalkan boleh ikat ba tu

kak amie,
mmg lena kak amie duk dalam ni...

kizzy tf said...

comel okey.. :x