Wednesday, August 4, 2010

Aariz first outstation

The Daddy has to attend some work, and the Mummy wanted to tag along. I'm still in my confinement period (the 14th day btw) but, hey.. I need to go out.

So for a record, Melaka is Aariz very first outstation =)

my sleeping beauty

InsyAllah I'll fully BF him. I believe in its goodness .. Aariz was suspected for jaundice on his 2nd day, malam tu sumbat susu banyak gila and alhamdulillah the next day Aariz dah ok.


he got my smile..alolo

And as for me, walaupun 3 kali sehari makan nasi I've already lost 10 kgs! It must be BF kan? BF memang cepat lapar, I makan Oreo sebungkus one go je hehe



ouh yes! We went to Philea Resort Ayer Keroh yang sangat cool, believe me. Tak sempat snap banyak gambar but you can google it yourself.



Ok la nak join my boys tidur! I know I owe you Aariz birth story..drama! later..

15 comments:

Anonymous said...

philea resort. 6star resort. mahal giler!!
ps: hai aariz ;)

Ernie Khairina said...

Ano,
Hai .. Aariz jawab =)

MommaArmand said...

ernie,congrats!Aariz amik edd Adra :) bf mmg cpt lapar,thru my experience mmg berat cpt turun and maintain slim :p so jgn takut utk mkn food yg best2 :)

BibiEr Karim said...

Wah siokness. Who says confinement kena stay at home all the time. Nowadays ppl go out sbb stay ruma blum tentu xmasuk angin. Have a nice 'holiday' darl. Kiss2 c Boy ah.

chun said...

ernie,cam best je resort nih? brape rate? kalo aku jgn harapla mak aku kasi kuar rumah mase pantang. muizz first outing was after 30days ;p

Ernie Khairina said...

MommaArmand,
Adra, comelnya nama =)
Tulah time berpantang ni nampak makanan semua sedap hehe

Err,
gansau kan apa boleh buat haha..muah2 debilang si boy =P

Ernie Khairina said...

chun,
resort ni best mesun macam flinstone huhu..alaa, bosan la duk umah, kuar kejap je..jangan la marah mesun..jom jumpe!

Ernie Khairina said...

kak fathin,
(comment akak hilang tapi dah baca)
Memang time berpantang ni semua makanan sedap..before ni tak heran pun Oreo tu hehe

chun said...

hahah..aku marah ko skang sbb dulu mak aku marah aku (ape kaitan?) ;p jom jom jumpe..nak kiss aariz. ha'ah, bf mmg cpt lapar.and mkn byk pun xpe sbb bdn tak naik pun.tp nanti dah stop bf kene jaga tau..

lily said...

hai aariz chomel.!! ;)
bestnya dah dpt pergi jalan2 ikot mummy and daddy.

Ernie Khairina said...

lily,
nanti nak pegi tganu pula bawa aariz =)

rara said...

wah best aariz dah pegi jalan2.. besar nanti boleh jadi traveller ni.. hehe

anyway, comel la gambar dia kenyit sebelah mata tu.. :D

Ernie Khairina said...

rara,
insyAllah someday =)

eis said...

yeah, sokong ernie bf. khyra (1thn 7bln) masih fully bf. abgnya dulu bf sampai 2thn stgh (tp campur fm masa umur setahun). tak payah risau mkn byk bila bf hehe..

~ As ~ said...

hai BF mom, gud luck! BF mmg akan 'turunkan' berat badan kita..ahaha walaupun makan banyak...

Wednesday, August 4, 2010

Aariz first outstation

The Daddy has to attend some work, and the Mummy wanted to tag along. I'm still in my confinement period (the 14th day btw) but, hey.. I need to go out.

So for a record, Melaka is Aariz very first outstation =)

my sleeping beauty

InsyAllah I'll fully BF him. I believe in its goodness .. Aariz was suspected for jaundice on his 2nd day, malam tu sumbat susu banyak gila and alhamdulillah the next day Aariz dah ok.


he got my smile..alolo

And as for me, walaupun 3 kali sehari makan nasi I've already lost 10 kgs! It must be BF kan? BF memang cepat lapar, I makan Oreo sebungkus one go je hehe



ouh yes! We went to Philea Resort Ayer Keroh yang sangat cool, believe me. Tak sempat snap banyak gambar but you can google it yourself.



Ok la nak join my boys tidur! I know I owe you Aariz birth story..drama! later..

15 comments:

Anonymous said...

philea resort. 6star resort. mahal giler!!
ps: hai aariz ;)

Ernie Khairina said...

Ano,
Hai .. Aariz jawab =)

MommaArmand said...

ernie,congrats!Aariz amik edd Adra :) bf mmg cpt lapar,thru my experience mmg berat cpt turun and maintain slim :p so jgn takut utk mkn food yg best2 :)

BibiEr Karim said...

Wah siokness. Who says confinement kena stay at home all the time. Nowadays ppl go out sbb stay ruma blum tentu xmasuk angin. Have a nice 'holiday' darl. Kiss2 c Boy ah.

chun said...

ernie,cam best je resort nih? brape rate? kalo aku jgn harapla mak aku kasi kuar rumah mase pantang. muizz first outing was after 30days ;p

Ernie Khairina said...

MommaArmand,
Adra, comelnya nama =)
Tulah time berpantang ni nampak makanan semua sedap hehe

Err,
gansau kan apa boleh buat haha..muah2 debilang si boy =P

Ernie Khairina said...

chun,
resort ni best mesun macam flinstone huhu..alaa, bosan la duk umah, kuar kejap je..jangan la marah mesun..jom jumpe!

Ernie Khairina said...

kak fathin,
(comment akak hilang tapi dah baca)
Memang time berpantang ni semua makanan sedap..before ni tak heran pun Oreo tu hehe

chun said...

hahah..aku marah ko skang sbb dulu mak aku marah aku (ape kaitan?) ;p jom jom jumpe..nak kiss aariz. ha'ah, bf mmg cpt lapar.and mkn byk pun xpe sbb bdn tak naik pun.tp nanti dah stop bf kene jaga tau..

lily said...

hai aariz chomel.!! ;)
bestnya dah dpt pergi jalan2 ikot mummy and daddy.

Ernie Khairina said...

lily,
nanti nak pegi tganu pula bawa aariz =)

rara said...

wah best aariz dah pegi jalan2.. besar nanti boleh jadi traveller ni.. hehe

anyway, comel la gambar dia kenyit sebelah mata tu.. :D

Ernie Khairina said...

rara,
insyAllah someday =)

eis said...

yeah, sokong ernie bf. khyra (1thn 7bln) masih fully bf. abgnya dulu bf sampai 2thn stgh (tp campur fm masa umur setahun). tak payah risau mkn byk bila bf hehe..

~ As ~ said...

hai BF mom, gud luck! BF mmg akan 'turunkan' berat badan kita..ahaha walaupun makan banyak...