Thursday, June 18, 2009

makan-makan melaka

friends, I know the fonts on this blog are too small to read...and I've tried to change it but it didn't work out.. I'm sorry about it ok. ..erk, and what do you think about the unidentified creatures over there..burung ke ayam ni?? haha
-----------------------------
Sampai melaka bila matahari tegak kat kepala (kepala wka 787), sejam je sampai - adakah melaka semakin dekat dengan KL? pegi melaka ni taktau la kenapa misi mestilah mencari makanan. Maka lunch kami adalah ikan bakar area MITC..malangnya ikan tak siap bakar lagi..hmm, baiklah kami makan asam pedas (tak best)

Tujuan murni aku menemankan fizah menyiapkan kerja kat Delirious; butik laundry comel terletak di kampus MMU yang tercinta. Tapi penangan ubat selsema dan batuk yang ntah drug jenis apa la.. aku tidur weh kat kedai orang..astaga!


@Delirious

memang sedap tidur

Alpha?Beta?Gamma? (nama2 tahun/semester kat MMU eg; UITM part1/part2/part3)

Petang sikit kitorang pun memulakan misi makanan seterusnya. Sebenarnya makanannye takde la sedap gile pun, tapi sentimental je yang lebih..haha. Tapi, gambar ini tak tipu popiah ni serius sedap! kalau tak makan asam pedas lunch tadi pun takpe..buat penuh perut je


ada daging2, dan paling penting tak ada taugeh!


Selepas popiah mestilah nasi lemak. Nasi lemak ni kan dah lama, dah berpindah2 tempat tapi kelazatan dia sama juga (bawa2 la tukar meja dan kerusi ) Kat sini la tempat lepak kami sehousemate (perempuan melayu terakhir) Pukul 3-4 petang je mesti datang sini..sampai sekarang kalau kata nak pegi makan nasi lemak kukus taman kerjasama, mesti yang tak dapat join akan merengek2 minta tapau (aku reka cerita sikit) tak dela merengek2, jeles2 sikit la...pegi makan nasi lemak rindu pantai dalam!



picture first, what a phenomenon!

eat ..eat while u can!

popiah dan nasi lemak ditapau lagi.


surau R n R Seremban yang selesa

4 comments:

nurul khairunie said...

crunchy popiah.

Kizzy TF said...

tulisan kecik tp font *comments:* besar..hehe

aku suka baju kau tu..long and stick. cumil~~

nichii..lalalala~

Ernie Khairina said...

popiah basah

kizzy,
yakan font besar.. ed hardy ba tuh, kiut kan pink :P
nanti aku bawa ko pegi nichii besar di KL ok

khairieah said...

astaga makanannnnn!

Thursday, June 18, 2009

makan-makan melaka

friends, I know the fonts on this blog are too small to read...and I've tried to change it but it didn't work out.. I'm sorry about it ok. ..erk, and what do you think about the unidentified creatures over there..burung ke ayam ni?? haha
-----------------------------
Sampai melaka bila matahari tegak kat kepala (kepala wka 787), sejam je sampai - adakah melaka semakin dekat dengan KL? pegi melaka ni taktau la kenapa misi mestilah mencari makanan. Maka lunch kami adalah ikan bakar area MITC..malangnya ikan tak siap bakar lagi..hmm, baiklah kami makan asam pedas (tak best)

Tujuan murni aku menemankan fizah menyiapkan kerja kat Delirious; butik laundry comel terletak di kampus MMU yang tercinta. Tapi penangan ubat selsema dan batuk yang ntah drug jenis apa la.. aku tidur weh kat kedai orang..astaga!


@Delirious

memang sedap tidur

Alpha?Beta?Gamma? (nama2 tahun/semester kat MMU eg; UITM part1/part2/part3)

Petang sikit kitorang pun memulakan misi makanan seterusnya. Sebenarnya makanannye takde la sedap gile pun, tapi sentimental je yang lebih..haha. Tapi, gambar ini tak tipu popiah ni serius sedap! kalau tak makan asam pedas lunch tadi pun takpe..buat penuh perut je


ada daging2, dan paling penting tak ada taugeh!


Selepas popiah mestilah nasi lemak. Nasi lemak ni kan dah lama, dah berpindah2 tempat tapi kelazatan dia sama juga (bawa2 la tukar meja dan kerusi ) Kat sini la tempat lepak kami sehousemate (perempuan melayu terakhir) Pukul 3-4 petang je mesti datang sini..sampai sekarang kalau kata nak pegi makan nasi lemak kukus taman kerjasama, mesti yang tak dapat join akan merengek2 minta tapau (aku reka cerita sikit) tak dela merengek2, jeles2 sikit la...pegi makan nasi lemak rindu pantai dalam!



picture first, what a phenomenon!

eat ..eat while u can!

popiah dan nasi lemak ditapau lagi.


surau R n R Seremban yang selesa

4 comments:

nurul khairunie said...

crunchy popiah.

Kizzy TF said...

tulisan kecik tp font *comments:* besar..hehe

aku suka baju kau tu..long and stick. cumil~~

nichii..lalalala~

Ernie Khairina said...

popiah basah

kizzy,
yakan font besar.. ed hardy ba tuh, kiut kan pink :P
nanti aku bawa ko pegi nichii besar di KL ok

khairieah said...

astaga makanannnnn!