Tuesday, May 20, 2008

weekend leisure @ melaka

hari ahad lepas adelah kenduri kawen kawan skola saya mase kat kajang, Azura Azlan (anak doctor, mak nurse)..so, setiap kali kenduri org saya mmg sibuk dengan costume, dan abg adelah org yg terpakse menjadi pengkritik saya..walaupun kekadang komen die saya tak dgr..kalo saya rase lawa, nk juga..

kalo ditanye best jadik lelaki atau perempuan (eww..ape bentuk soklan ni..anyway,) of course saya akan jawab jadik pempuan paling best sebab boleh pakai kebaya..huhu

kerana kebaya itu sopan, tapi sebenarnye adelah pakaian seksi tersembunyi..atau kalo lebih daring, kamu boleh letak belah kat mane2..anyway, bak kate abg pakai kebaya jgn nak gelak lebih2..nanti terbuka semua..kalo selama ni gelak 'hakhakahk', sekang ni kena gelak 'hi..hi..hi'..ok, since ini adelah kenduri kawen, maka tatatertib kena jage..walaupun saya rase saya terover costume, which baju saya mcm org baru balik dr menikah..lip lap nye over..well, sebab tuh la nk pakai baju..supaye org nmpk..ngehehe

Promosi, saya ade jual kain jawa yang saya pakai tuh..sape minat leh kontek.


dan berjumpe ngan kawan2 adelah perkara paling best..sebab sume citer kuar..citer pasal datuk k kawin lagi pon ade (ntah betul ke tak)..citer pasal movie la..ape2 jek la yg sempat.kenduri Azura buat kat dewan poliklinik (bapa doctor kate) dekat MITC, Ayer Keroh Melaka..MITC ni setiap kali datang mesti lain, kali ni tgk dh banyak tower crane yang naik..derang nak bagi padat tempat tuh..ade restoren terapung..tapi yang tak best kat sini masa bile pula sume jalan jadi one way? kecoh..

kalo bukan cendol jonker88 tuh jangan harap abg rajin nak drive sampai melaka nih..so, selepas borak2 ngan pengantin, I changed cloth..and go..hehe


saya kira bandar melaka selalu meriah dengan macam2 acara..dan of course jem kan..ni gambar yang sempat saya snap mase jem..cantik kan..thousand doves~

so, setelah dapat parking..kami pun bergegas ke jonker88..nyum2..tapi tak amik gambar pula (tak larat nk amik gmbr dah jonker nih) saya order cendol idaman..isian cendol die biase jek, tapi setelah di simbah ngan santan dan gula melaka yang pure punye..aiihh..sed gil! (sedap gile)..dan order goreng2 (makanan cicah2)..dan baba laksa (baba laksa silap order..sepatutnye asam laksa)
setelah tu, saya teringat nak melawat museum Cheng Ho kat jonker walk nih (suke museum) tapi sebelum tuh setiap kali dtg jonker ada misi..masuk kedai kapal (kedai ni jual replika kapal) bukan sebab nak tengok kapal tapi nak pastikan ikan ni selalu macam nih..


anyway, meriah betul kawasan ni hari tu..kitorang pun join sekali..


bangunan merah

always like the Victoria Fountain


di kawasan ni banyak gerai2 menjual souvenir..so, happening juga la kat sini..jalan2 dan paling best tengok2 orang..hehe, bole je tergelak tengok aktiviti orang lain.

ouh ya, aida..I think adam will looks cool with this..


masuk museum juga kat sini. muzium sejarah melaka..sejarah melaka, as we all knew kan..tapi, yang menarik minat saya adalah benda nih


this so called Makara..ini ade lah haiwan ilusi yang di percayai gabungan beberapa jenis haiwan seperti gajah,burung..erk..sound scary. diperkatakan dikalangan orang portugis, jawa dan penduduk tempatan..tapi kesahihan die tak dapat ditentukan..amat mistik..pendapat ini ada la seperti yang tercatat kat sini..tapi lain pula seperti dalam Wikipedia; Makara

dan jalan sampai runtuhan gereja st. paul kat atas bukit tu..letihnye menapak tangga..tibe2 nasha aziz pun ade..takpe la nasha..aku penat nih..




berdekatan dengan kawasan ini, adalah tinggalan kota A Famosa



so, ok la.. my last weekend leisure.
20 May 2000 was our Alpha Registration Day, MMU

3 comments:

Nurul Khairunie said...

melaka! melaka!

MommyAdam said...

wah! apekah jenis baby carrier tu...tak pernah aku jumpa...mcm sangkar...hehehe....

ayu2523 said...

hehe..ha'a ernie,sape yg nak kawin sbenanye nih..selendang pink ko masih kat aku..nanti aku pulang,hehe

Tuesday, May 20, 2008

weekend leisure @ melaka

hari ahad lepas adelah kenduri kawen kawan skola saya mase kat kajang, Azura Azlan (anak doctor, mak nurse)..so, setiap kali kenduri org saya mmg sibuk dengan costume, dan abg adelah org yg terpakse menjadi pengkritik saya..walaupun kekadang komen die saya tak dgr..kalo saya rase lawa, nk juga..

kalo ditanye best jadik lelaki atau perempuan (eww..ape bentuk soklan ni..anyway,) of course saya akan jawab jadik pempuan paling best sebab boleh pakai kebaya..huhu

kerana kebaya itu sopan, tapi sebenarnye adelah pakaian seksi tersembunyi..atau kalo lebih daring, kamu boleh letak belah kat mane2..anyway, bak kate abg pakai kebaya jgn nak gelak lebih2..nanti terbuka semua..kalo selama ni gelak 'hakhakahk', sekang ni kena gelak 'hi..hi..hi'..ok, since ini adelah kenduri kawen, maka tatatertib kena jage..walaupun saya rase saya terover costume, which baju saya mcm org baru balik dr menikah..lip lap nye over..well, sebab tuh la nk pakai baju..supaye org nmpk..ngehehe

Promosi, saya ade jual kain jawa yang saya pakai tuh..sape minat leh kontek.


dan berjumpe ngan kawan2 adelah perkara paling best..sebab sume citer kuar..citer pasal datuk k kawin lagi pon ade (ntah betul ke tak)..citer pasal movie la..ape2 jek la yg sempat.kenduri Azura buat kat dewan poliklinik (bapa doctor kate) dekat MITC, Ayer Keroh Melaka..MITC ni setiap kali datang mesti lain, kali ni tgk dh banyak tower crane yang naik..derang nak bagi padat tempat tuh..ade restoren terapung..tapi yang tak best kat sini masa bile pula sume jalan jadi one way? kecoh..

kalo bukan cendol jonker88 tuh jangan harap abg rajin nak drive sampai melaka nih..so, selepas borak2 ngan pengantin, I changed cloth..and go..hehe


saya kira bandar melaka selalu meriah dengan macam2 acara..dan of course jem kan..ni gambar yang sempat saya snap mase jem..cantik kan..thousand doves~

so, setelah dapat parking..kami pun bergegas ke jonker88..nyum2..tapi tak amik gambar pula (tak larat nk amik gmbr dah jonker nih) saya order cendol idaman..isian cendol die biase jek, tapi setelah di simbah ngan santan dan gula melaka yang pure punye..aiihh..sed gil! (sedap gile)..dan order goreng2 (makanan cicah2)..dan baba laksa (baba laksa silap order..sepatutnye asam laksa)
setelah tu, saya teringat nak melawat museum Cheng Ho kat jonker walk nih (suke museum) tapi sebelum tuh setiap kali dtg jonker ada misi..masuk kedai kapal (kedai ni jual replika kapal) bukan sebab nak tengok kapal tapi nak pastikan ikan ni selalu macam nih..


anyway, meriah betul kawasan ni hari tu..kitorang pun join sekali..


bangunan merah

always like the Victoria Fountain


di kawasan ni banyak gerai2 menjual souvenir..so, happening juga la kat sini..jalan2 dan paling best tengok2 orang..hehe, bole je tergelak tengok aktiviti orang lain.

ouh ya, aida..I think adam will looks cool with this..


masuk museum juga kat sini. muzium sejarah melaka..sejarah melaka, as we all knew kan..tapi, yang menarik minat saya adalah benda nih


this so called Makara..ini ade lah haiwan ilusi yang di percayai gabungan beberapa jenis haiwan seperti gajah,burung..erk..sound scary. diperkatakan dikalangan orang portugis, jawa dan penduduk tempatan..tapi kesahihan die tak dapat ditentukan..amat mistik..pendapat ini ada la seperti yang tercatat kat sini..tapi lain pula seperti dalam Wikipedia; Makara

dan jalan sampai runtuhan gereja st. paul kat atas bukit tu..letihnye menapak tangga..tibe2 nasha aziz pun ade..takpe la nasha..aku penat nih..




berdekatan dengan kawasan ini, adalah tinggalan kota A Famosa



so, ok la.. my last weekend leisure.
20 May 2000 was our Alpha Registration Day, MMU

3 comments:

Nurul Khairunie said...

melaka! melaka!

MommyAdam said...

wah! apekah jenis baby carrier tu...tak pernah aku jumpa...mcm sangkar...hehehe....

ayu2523 said...

hehe..ha'a ernie,sape yg nak kawin sbenanye nih..selendang pink ko masih kat aku..nanti aku pulang,hehe