Tuesday, December 1, 2009

my sewing project : three-tiered skirt



I found a very lovely pink flowery-leafy green motif cotton the other day, and I made another tiered skirt. Tambah lace sikit..suka! =D

So it seems that tiered skirt is my favorite now..

very comfortable to wear, giving enough room for leg movement ( and future belly =P ) .

Can't get enough of pink?

I'm a beginner sewer that learned to sew about ehmm, last month? Of course sometimes I'm having trouble with gathering..attaching.. kena buka benang balik la.. Kalau kain tu pink kurang la stress nya =P

The power of Pink yo!

11 comments:

chun said...

ernie, pinknye ko! nanti aku post gambar aku pakai skirt yg dibeli dgn harga RM39.90. tp aku rase geram sbb skirt itu agak singkat and terus terfikir "aku perlukan ernie sekarang jugak!" hehhe..apekah?

MommyAdam said...

ernie..cantik!mesti nak pink eh?hehe

Ernie Khairina said...

chun,
mesti cantik skirt ko ..tengok skit hehe..
adekah ko perlukan aku utk pjgkan skirt tuh
@
perlukan aku untuk kasi je skirt tuh kat aku?
hehehe

aida,
thanks..aida cepat la upload blog.
pink wajib =)

hasya_rmshy said...

cantik ko jahit skirt tuh... belaja mane?

Ernie Khairina said...

hasya,
thanks =) aku tengok2 je pattern kat kedai2 lepas tu balik rumah potong dan jahit hihi

eis said...

skirt tu ada lapis di dalam ka?
mau belajar jahit skirt la utk pakai di rumah :)

Ernie Khairina said...

eis,
ya ada lapis di dalam
pakai di rumah saja? =)

Aida The Pink Goddess said...

pink! hehehe hidup pink!

fairy said...

kamu mengoda sy utk belajar menjahit..tp mesin jahit kat kg!!

Ernie Khairina said...

aida,
=D

fairy,
jom jahit jom =)

chun said...

ahahah..mestila sbb nak minta ko tlg panjangkan. sed ernie..skang aku pakai skirt tu letak bwh pusat supaya nmpk labuh..tolong.. ehehe!

Tuesday, December 1, 2009

my sewing project : three-tiered skirt



I found a very lovely pink flowery-leafy green motif cotton the other day, and I made another tiered skirt. Tambah lace sikit..suka! =D

So it seems that tiered skirt is my favorite now..

very comfortable to wear, giving enough room for leg movement ( and future belly =P ) .

Can't get enough of pink?

I'm a beginner sewer that learned to sew about ehmm, last month? Of course sometimes I'm having trouble with gathering..attaching.. kena buka benang balik la.. Kalau kain tu pink kurang la stress nya =P

The power of Pink yo!

11 comments:

chun said...

ernie, pinknye ko! nanti aku post gambar aku pakai skirt yg dibeli dgn harga RM39.90. tp aku rase geram sbb skirt itu agak singkat and terus terfikir "aku perlukan ernie sekarang jugak!" hehhe..apekah?

MommyAdam said...

ernie..cantik!mesti nak pink eh?hehe

Ernie Khairina said...

chun,
mesti cantik skirt ko ..tengok skit hehe..
adekah ko perlukan aku utk pjgkan skirt tuh
@
perlukan aku untuk kasi je skirt tuh kat aku?
hehehe

aida,
thanks..aida cepat la upload blog.
pink wajib =)

hasya_rmshy said...

cantik ko jahit skirt tuh... belaja mane?

Ernie Khairina said...

hasya,
thanks =) aku tengok2 je pattern kat kedai2 lepas tu balik rumah potong dan jahit hihi

eis said...

skirt tu ada lapis di dalam ka?
mau belajar jahit skirt la utk pakai di rumah :)

Ernie Khairina said...

eis,
ya ada lapis di dalam
pakai di rumah saja? =)

Aida The Pink Goddess said...

pink! hehehe hidup pink!

fairy said...

kamu mengoda sy utk belajar menjahit..tp mesin jahit kat kg!!

Ernie Khairina said...

aida,
=D

fairy,
jom jahit jom =)

chun said...

ahahah..mestila sbb nak minta ko tlg panjangkan. sed ernie..skang aku pakai skirt tu letak bwh pusat supaya nmpk labuh..tolong.. ehehe!