Sunday, March 28, 2010

meeting babies

Today I got a chance to meet the girls yang dah lama tak jumpa. Haven't met Kema since the 2nd day after Najmi's birth.. and look how handsome he is now..

geram..rasa nak picit!

and of course keeping in touch by reading blogs for friends yang tinggal jauh, like Aida. Eh by the way, this is at Aida's house..congratulations menyambut new sister in law. Boleh pula lupa nak mention the place.

manja nya Najmi dengan aku Kema!

Ibu Adriana & Mama Najmi

Hani Adriana

Memang comel la tengok baby2 bersembang..heee "Hi, boleh saya mengorat awak?"


And previously at home, he took this pic and smile right after.. So I asked why?


"you nampak macam ustazah comel"

T_T

I think it's the inner scarf .. I bought this online and it is made by jersey material -comfortable. Paling penting rambut tak keluar2 kalau makan!


Syyy..only for my blog reader, if I have a girl, I would like to name her Ariana.. because it sounds like my name, a bit kan? Dan maksudnya 'lively' / 'full of live'

18 comments:

kizzy tf said...

cuz, nama Ariana tu comel =)

and kau pun nmpk comel ^_^

Nay-MrsNurl said...

agree! nice name..:)

Ernie Khairina said...

cuz kizzy,
ustazah comel pun apa salahnya hehe

nonny,
hee~ thanks

eis said...

baby suka bakal ibu sbb ada aura ibu :)
"ustazah comel" - comelnya ayat.

Ernie Khairina said...

eis,
oh really? =D

kemaryahya said...

najmi sgt mesra dgn ko smpi selendang ko ditariknye. hahaha. terus mcm jadi ustazah! (where's d pic?? ;p)
lagi satu aku tau kenapa cekwan ckp mcm ustazah, pasal baju ko pun lengan bercekak. hahaha. smapk is the best!

Ernie Khairina said...

kema,
ye betul tu sebab lengan bercekak..maklumla dekat2 area smap, so mendapat aura la tu kot

chun said...

adoi..aku pegi kenduri tu tp satu gamba pon tak amik! jelesnye..tula, korg lmbt sgt. ckp kul 2, tgk semua pon sampai kul 2.45..bile lg nak jumpe nih? babies kene jumpe slalu barula bole gang!

p/s : ariana mcm dah dekat2 adriana je..tp comel gak. girl ke ni ernie? ;)

Ernie Khairina said...

chun,
alaa ko jangan la merajuk. nanti kite wat gathering KHAS untuk ko kat sari ratu nak? hehe..taktau lagi girl/boy, aku berangan je dulu

keira said...

ariana??? sweet..inner mcm tu memg best dear..rambut memg x keluar bila makan huhu..take care

chun said...

ernie, bad news. sari ratu kat ampang waterfront dah tutup ok! adoi..akupun frust gile..tp mmg salu kalo aku mkn situ cam lengang je..so, need to find a new port soon!
p/s : bestnye..jomla gathering

Nurhafizah Fauzi said...

takpela ko yg beranak dulu, kasi can la amek nama ariana tu..aku carik lain ..huhu

Ernie Khairina said...

keira,
the inner makes me look hmm..older? ok fine, mature kot hehe
u take care too =)

chun,
yekee...alaa suke makan kat situ. harus mencari new port!

zailamohamad said...

1. Nama Ariana memang comel, kalau boy macamana??

2. Aida balik Malaysia ke?? waaaaah, jumpa kawan-kawan lamalah ya;) AyuKirana pon ada;D

3. Inner tu ada yang dual tonne & boleh lipat dua, memang trend sekarang kan??by the way, u look sweet;) i bet baby boy dalam perot u ni..hehehehe;D

putri said...

i love ur mbmj cluth=)

Ernie Khairina said...

putri,
thanks.. (it's pink!)

Ernie Khairina said...

zaila,
1) kalau boy tak fikir lagi but definately with 'Muhammad', insyAllah =)
2)ye aida ada kat malaysia sekarang
3)thanks =)btw, this is dual tone tapi tak yakin nk ber'dual' lagi..

AYUKIRANA said...

nak gambar aku n mu lil honey...cop..bole tak?? hehe...

Sunday, March 28, 2010

meeting babies

Today I got a chance to meet the girls yang dah lama tak jumpa. Haven't met Kema since the 2nd day after Najmi's birth.. and look how handsome he is now..

geram..rasa nak picit!

and of course keeping in touch by reading blogs for friends yang tinggal jauh, like Aida. Eh by the way, this is at Aida's house..congratulations menyambut new sister in law. Boleh pula lupa nak mention the place.

manja nya Najmi dengan aku Kema!

Ibu Adriana & Mama Najmi

Hani Adriana

Memang comel la tengok baby2 bersembang..heee "Hi, boleh saya mengorat awak?"


And previously at home, he took this pic and smile right after.. So I asked why?


"you nampak macam ustazah comel"

T_T

I think it's the inner scarf .. I bought this online and it is made by jersey material -comfortable. Paling penting rambut tak keluar2 kalau makan!


Syyy..only for my blog reader, if I have a girl, I would like to name her Ariana.. because it sounds like my name, a bit kan? Dan maksudnya 'lively' / 'full of live'

18 comments:

kizzy tf said...

cuz, nama Ariana tu comel =)

and kau pun nmpk comel ^_^

Nay-MrsNurl said...

agree! nice name..:)

Ernie Khairina said...

cuz kizzy,
ustazah comel pun apa salahnya hehe

nonny,
hee~ thanks

eis said...

baby suka bakal ibu sbb ada aura ibu :)
"ustazah comel" - comelnya ayat.

Ernie Khairina said...

eis,
oh really? =D

kemaryahya said...

najmi sgt mesra dgn ko smpi selendang ko ditariknye. hahaha. terus mcm jadi ustazah! (where's d pic?? ;p)
lagi satu aku tau kenapa cekwan ckp mcm ustazah, pasal baju ko pun lengan bercekak. hahaha. smapk is the best!

Ernie Khairina said...

kema,
ye betul tu sebab lengan bercekak..maklumla dekat2 area smap, so mendapat aura la tu kot

chun said...

adoi..aku pegi kenduri tu tp satu gamba pon tak amik! jelesnye..tula, korg lmbt sgt. ckp kul 2, tgk semua pon sampai kul 2.45..bile lg nak jumpe nih? babies kene jumpe slalu barula bole gang!

p/s : ariana mcm dah dekat2 adriana je..tp comel gak. girl ke ni ernie? ;)

Ernie Khairina said...

chun,
alaa ko jangan la merajuk. nanti kite wat gathering KHAS untuk ko kat sari ratu nak? hehe..taktau lagi girl/boy, aku berangan je dulu

keira said...

ariana??? sweet..inner mcm tu memg best dear..rambut memg x keluar bila makan huhu..take care

chun said...

ernie, bad news. sari ratu kat ampang waterfront dah tutup ok! adoi..akupun frust gile..tp mmg salu kalo aku mkn situ cam lengang je..so, need to find a new port soon!
p/s : bestnye..jomla gathering

Nurhafizah Fauzi said...

takpela ko yg beranak dulu, kasi can la amek nama ariana tu..aku carik lain ..huhu

Ernie Khairina said...

keira,
the inner makes me look hmm..older? ok fine, mature kot hehe
u take care too =)

chun,
yekee...alaa suke makan kat situ. harus mencari new port!

zailamohamad said...

1. Nama Ariana memang comel, kalau boy macamana??

2. Aida balik Malaysia ke?? waaaaah, jumpa kawan-kawan lamalah ya;) AyuKirana pon ada;D

3. Inner tu ada yang dual tonne & boleh lipat dua, memang trend sekarang kan??by the way, u look sweet;) i bet baby boy dalam perot u ni..hehehehe;D

putri said...

i love ur mbmj cluth=)

Ernie Khairina said...

putri,
thanks.. (it's pink!)

Ernie Khairina said...

zaila,
1) kalau boy tak fikir lagi but definately with 'Muhammad', insyAllah =)
2)ye aida ada kat malaysia sekarang
3)thanks =)btw, this is dual tone tapi tak yakin nk ber'dual' lagi..

AYUKIRANA said...

nak gambar aku n mu lil honey...cop..bole tak?? hehe...