Monday, September 7, 2009

5 mins sewing project : shawl

I left plenty of shawls hanging in my wardrobe, some that I just hate to part with - membazir! biasalah yang tersalah beli kaler kan.. and yup I found this one plain-boring and black shawl. So I came up with the idea to alter - itu pun setelah menelek2 cara jahitan kat kedai =D

I bought this, erm what shall I call this maybe a decorative stud diamonds for RM 14.90

iron on process

Bentuk memang kelakar sikit , yang kat kedai macam ni juga you know ; lipat buat macam ni or two-sided with a liner sewn in the middle

bangga memperagakan shawl 5 minit! senang sangat.. done this while cooking butter prawn lagi =) Menjahit dan memasak - sungguh perempuan!

ok ok nanti kite bagi gambar penuh, (kes tak sempat makeup kat rumah - no make up, hello eyebag! )


12 comments:

Sal said...

Kak Erni, xmake up pun tetap lawa..;p
Pandai akak menjahit. cantik..sekejap jak ni buat. kalo sy ish3...lain jdnya.hihi..

Along said...

nice!

Ernie Khairina said...

sal,
boleh cuba, senang ja ni =)

slong,
thanks =)

benazirjb said...

nicely done! huhuhu

chun said...

ernie, nak jahit tu kene pakai mesin la kan?oohh..xpela, aku tempah jela kat ko..

me+mesin=disaster ;p

Ernie Khairina said...

ben,
Thanks! =D

chun,
alaa ko mesti lagi bole..aku kan cam kelam2 je pegang mesin jahit ni =P

ama said...

ernie! sgt chantekk! i like :) trend skrg yg digilai.. kalau jual ni, kalah rate tudung2 kat aryani tu.. :)

zuraleena said...

aku nk beli..buatkan utk aku..

Ernie Khairina said...

zura,
alaa zura terharu tau =D (pstt..nnt hadiah bday =D )

BibiEr Karim said...

Sy byk plain shawl...& they sell the manik2 so mahal here. Wish I could fly to Jln TAR anytime I want. Beli murah2 & buat projek shawl syok sndr. I made 1, tp xinclude jahit menjahit la.

Ernie Khairina said...

ama,
thanks =)

err,
dtgla KL, mari kita pg jln TAR =D

MommyAdam said...

lawalah ernie!

Monday, September 7, 2009

5 mins sewing project : shawl

I left plenty of shawls hanging in my wardrobe, some that I just hate to part with - membazir! biasalah yang tersalah beli kaler kan.. and yup I found this one plain-boring and black shawl. So I came up with the idea to alter - itu pun setelah menelek2 cara jahitan kat kedai =D

I bought this, erm what shall I call this maybe a decorative stud diamonds for RM 14.90

iron on process

Bentuk memang kelakar sikit , yang kat kedai macam ni juga you know ; lipat buat macam ni or two-sided with a liner sewn in the middle

bangga memperagakan shawl 5 minit! senang sangat.. done this while cooking butter prawn lagi =) Menjahit dan memasak - sungguh perempuan!

ok ok nanti kite bagi gambar penuh, (kes tak sempat makeup kat rumah - no make up, hello eyebag! )


12 comments:

Sal said...

Kak Erni, xmake up pun tetap lawa..;p
Pandai akak menjahit. cantik..sekejap jak ni buat. kalo sy ish3...lain jdnya.hihi..

Along said...

nice!

Ernie Khairina said...

sal,
boleh cuba, senang ja ni =)

slong,
thanks =)

benazirjb said...

nicely done! huhuhu

chun said...

ernie, nak jahit tu kene pakai mesin la kan?oohh..xpela, aku tempah jela kat ko..

me+mesin=disaster ;p

Ernie Khairina said...

ben,
Thanks! =D

chun,
alaa ko mesti lagi bole..aku kan cam kelam2 je pegang mesin jahit ni =P

ama said...

ernie! sgt chantekk! i like :) trend skrg yg digilai.. kalau jual ni, kalah rate tudung2 kat aryani tu.. :)

zuraleena said...

aku nk beli..buatkan utk aku..

Ernie Khairina said...

zura,
alaa zura terharu tau =D (pstt..nnt hadiah bday =D )

BibiEr Karim said...

Sy byk plain shawl...& they sell the manik2 so mahal here. Wish I could fly to Jln TAR anytime I want. Beli murah2 & buat projek shawl syok sndr. I made 1, tp xinclude jahit menjahit la.

Ernie Khairina said...

ama,
thanks =)

err,
dtgla KL, mari kita pg jln TAR =D

MommyAdam said...

lawalah ernie!