Saturday, February 27, 2010

kerana aku di sayangi

I have million words unsaid, tapi apalah gunanya kalau hendak di luahkan. So, I rather be like a dead volcano. Serene in the midst of turbulence.

Wow..what an introduction. Don't worry, I'm not going to indulge with emotion la petang2 panas ni! Entry saja nak panaskan enjin before masa untuk assignments terkumpul. Serius weh..dulu aku ingat master ni main2 je..rupanya sus! (sus=susah. shortform wut to do)

Pernah tak rasa macam diri sangat disayangi tuhan? Dan peluang untuk merasa keadaan itu adalah sangat istimewa. Kena lihat dalam2..nampak tak? Bukan la nak kata aku ni istimewa. (maybe?) Tapi serius aku ni kalau buat jahat salah minit pertama, minit kedua dah dapat balasan. Contoh macam terkasar bahasa dekat parents ke.. lepas tu mesti ada pula orang lain yang menyakitkan (hati) aku ..Kalau tak dengar cakap laki ke pula, lepas tu adalah..silap beli barang la ape la..mesti ade spoil punya..atau thumbdrive hilang la kot. Hilang takpe lagi (maybe jumpa bila2) Tapi kalau minta format? habis! And then malam Jumaat kalau malas baca Yassin, esok hati tak tenang,..

Tuhan sayang kita kan?

Couldn't remember if I had cried last night but, mengapa airmataku rasa macam air masak? adakah aku kekurangan garam? Maybe I have to cry a little harder kot? huhu. Ok jom buat assignments (sambil layan Fall Out Boy) Selasa ada meeting penting kat KLCC..tak sabar nak cerita kat you all!

8 comments:

Aida The Pink Goddess said...

ernie!!! we are in the same boat! aida pun buat salah cepat je dapat balasan!! hoho, eerie but true kan?

kemaryahya said...

pregnant lady jgn sedih-sedih..nnti baby dalam perut pun rasa sama..cheer up! buat assignment yg byk tu..like me..argh..byk sgt kerje research yg tak siap lagi!!

selipa_oren said...

btol..aku slalu kalo xdgr ckp suami dan2 tu jugak aku tesepak kusi ke, terpeleot ke...sumenye dlm bentuk kecederaan. padan muke aku!!

Ernie Khairina said...

aida,
yeke..ya eerie but true.

kema,
banyak keje sem ni ..sebab potong satu sem (amin 3 sem je instead of 4)

finie,
hehe..hati2 =)

chun said...

ernie,
hehe..aku pun sama. especially kalo menipu mesti tak lepas punye. and mesti kantoi..gile tak best

Ernie Khairina said...

chun,
yeke..hehe .jom jumpe!

eis said...

cutenya entry ni :)

Ernie Khairina said...

eis,
cute ka eis? hehe

Saturday, February 27, 2010

kerana aku di sayangi

I have million words unsaid, tapi apalah gunanya kalau hendak di luahkan. So, I rather be like a dead volcano. Serene in the midst of turbulence.

Wow..what an introduction. Don't worry, I'm not going to indulge with emotion la petang2 panas ni! Entry saja nak panaskan enjin before masa untuk assignments terkumpul. Serius weh..dulu aku ingat master ni main2 je..rupanya sus! (sus=susah. shortform wut to do)

Pernah tak rasa macam diri sangat disayangi tuhan? Dan peluang untuk merasa keadaan itu adalah sangat istimewa. Kena lihat dalam2..nampak tak? Bukan la nak kata aku ni istimewa. (maybe?) Tapi serius aku ni kalau buat jahat salah minit pertama, minit kedua dah dapat balasan. Contoh macam terkasar bahasa dekat parents ke.. lepas tu mesti ada pula orang lain yang menyakitkan (hati) aku ..Kalau tak dengar cakap laki ke pula, lepas tu adalah..silap beli barang la ape la..mesti ade spoil punya..atau thumbdrive hilang la kot. Hilang takpe lagi (maybe jumpa bila2) Tapi kalau minta format? habis! And then malam Jumaat kalau malas baca Yassin, esok hati tak tenang,..

Tuhan sayang kita kan?

Couldn't remember if I had cried last night but, mengapa airmataku rasa macam air masak? adakah aku kekurangan garam? Maybe I have to cry a little harder kot? huhu. Ok jom buat assignments (sambil layan Fall Out Boy) Selasa ada meeting penting kat KLCC..tak sabar nak cerita kat you all!

8 comments:

Aida The Pink Goddess said...

ernie!!! we are in the same boat! aida pun buat salah cepat je dapat balasan!! hoho, eerie but true kan?

kemaryahya said...

pregnant lady jgn sedih-sedih..nnti baby dalam perut pun rasa sama..cheer up! buat assignment yg byk tu..like me..argh..byk sgt kerje research yg tak siap lagi!!

selipa_oren said...

btol..aku slalu kalo xdgr ckp suami dan2 tu jugak aku tesepak kusi ke, terpeleot ke...sumenye dlm bentuk kecederaan. padan muke aku!!

Ernie Khairina said...

aida,
yeke..ya eerie but true.

kema,
banyak keje sem ni ..sebab potong satu sem (amin 3 sem je instead of 4)

finie,
hehe..hati2 =)

chun said...

ernie,
hehe..aku pun sama. especially kalo menipu mesti tak lepas punye. and mesti kantoi..gile tak best

Ernie Khairina said...

chun,
yeke..hehe .jom jumpe!

eis said...

cutenya entry ni :)

Ernie Khairina said...

eis,
cute ka eis? hehe