Wednesday, November 2, 2011

Foods I like : resipi begedil

Suka begedil, tapi sayang sangat nak belanja 50sen untuk sekali ngap je..eheh..But Aariz likes it too, tak boleh berkira dengan anak kecil ye.

We have usrah on weekly basis, jadi masing2 bolehlah memperlawa diri jadi host. It's potluck dinner, everyone contributes food to be shared. I made begedil hihi. My first time, mind you. Haa buat banyak2 sampai tak larat makan =P



Got this doable recipe from my aunt.

Kentang dipotong dadu, goreng dan lenyek,
Daging cincang digoreng,
Daun bawang dicincang halus

Mix them right..pakai tangan pon bole =P And comes to part, bulat2kan adunan tadi as seen on picture barulah celup dalam telur, dan goreng lagi.

Done! Selamat mencuba.

4 comments:

Fathin Md Nor said...

sedapnyeee. nih rasa esok nak buat begedel nih.
rayyan loves it

Nurul Aima Hj Kaim said...

ih mcm senang pula..mau try la buat tq for sharing.

Nonny Atika said...

mengingatkan sy kepada usaha membuat begedil utk pertama kali dulu..bestnya 1st try sudah kiut² begini begedil ko..**must attempt to make begedil this weekend ;p

ettyzukhair said...

wow xpnah buat pon mase di KL...harus rase air tgn org UK ni after 1 year...hehe

Wednesday, November 2, 2011

Foods I like : resipi begedil

Suka begedil, tapi sayang sangat nak belanja 50sen untuk sekali ngap je..eheh..But Aariz likes it too, tak boleh berkira dengan anak kecil ye.

We have usrah on weekly basis, jadi masing2 bolehlah memperlawa diri jadi host. It's potluck dinner, everyone contributes food to be shared. I made begedil hihi. My first time, mind you. Haa buat banyak2 sampai tak larat makan =P



Got this doable recipe from my aunt.

Kentang dipotong dadu, goreng dan lenyek,
Daging cincang digoreng,
Daun bawang dicincang halus

Mix them right..pakai tangan pon bole =P And comes to part, bulat2kan adunan tadi as seen on picture barulah celup dalam telur, dan goreng lagi.

Done! Selamat mencuba.

4 comments:

Fathin Md Nor said...

sedapnyeee. nih rasa esok nak buat begedel nih.
rayyan loves it

Nurul Aima Hj Kaim said...

ih mcm senang pula..mau try la buat tq for sharing.

Nonny Atika said...

mengingatkan sy kepada usaha membuat begedil utk pertama kali dulu..bestnya 1st try sudah kiut² begini begedil ko..**must attempt to make begedil this weekend ;p

ettyzukhair said...

wow xpnah buat pon mase di KL...harus rase air tgn org UK ni after 1 year...hehe