Saturday, April 25, 2009

new baby



New baby born today! Bestie Maisun delivered her baby boy, Muhammad Muiz Syafiy at 1:45pm and it was actually minutes after I read her blog; she can’t wait to get into the labor room, become ‘unpregnant’ again and how much she wants to meet her son. And me, the moment I received her good news I straightly replied “tahniah berjaya! mesun, dah boleh tidur meniarap” . boleh tak gitu mesejku T_T

The fit baby, alhamdulillah.. with a classic look of rambut gaya belah tepi..hehe. Mummy pula, she’s still feeling uncomfortable from her cesarean delivery. Maisun adalah kurang sihat tak larat nak tunggu dan suffer lagi contradiction. So she opted for the cesarean section. Anyway, both are looking good now...Alhamdulilah “lepas cesarean tu, boleh terus buat lipo suction tak?” boleh tak gitu soalanku T_T

baby pun kena drip :(

Happy birthday Muiz, sorry I know by now you must have tons of blue stuff. I couldn’t think anything better than blue, that’s a typical for a new born baby boy betul tak? Well, baby mittens and booties are very cute! mittens..booties..mittens..booooties.. comel

Again, congratulations Maisun and Muzri…and Muiz, all the makciks welcomes you with loves.
adalah seorang akak makcik yang nak melawat anak buah

11 comments:

pijaberry said...

imaginasi ko memang la 'macam2' ernie oi.. ku'ui gelang tul ko ni.. (merepek jap)

faiehoney said...

kesian jari baby...btw jari die sebijik jari mesun

Ernie Khairina said...

pija,
ernie= mmg dasar ku'ui gelang!

paie,
kan! sebijik jari mesun
agaknye org ingat tak jadi aku cane? :P

khairieah said...

makcik erniH. hahahaha
congrats to kak maisun..hihihi

Ernie Khairina said...

erniH

zura said...

aku tunggu turn ko berada kat atas katil n baby kat sebelah.. tak sabar aku nk pilih booties n mittens kaler pink utk bby ko.. hehehe...

Ernie Khairina said...

yes Zura, nak pink!

BibiEr Karim said...

Even baby boy? Pingsan trus En. Azwan ahh.

pijaberry said...

haha! sa pun mo ckp benda yg sama mcm Err.. nda ka menangis baby boy ko nanti kalau tengok gmbr masa kecik.. pakai pink :D

Ernie Khairina said...

pija /Err,

pink with stripes gitu..ok what

pijaberry said...

*pija pandang c err sambil angkat2 kening? "amacam err.. kita mo setuju ka?"

Saturday, April 25, 2009

new baby



New baby born today! Bestie Maisun delivered her baby boy, Muhammad Muiz Syafiy at 1:45pm and it was actually minutes after I read her blog; she can’t wait to get into the labor room, become ‘unpregnant’ again and how much she wants to meet her son. And me, the moment I received her good news I straightly replied “tahniah berjaya! mesun, dah boleh tidur meniarap” . boleh tak gitu mesejku T_T

The fit baby, alhamdulillah.. with a classic look of rambut gaya belah tepi..hehe. Mummy pula, she’s still feeling uncomfortable from her cesarean delivery. Maisun adalah kurang sihat tak larat nak tunggu dan suffer lagi contradiction. So she opted for the cesarean section. Anyway, both are looking good now...Alhamdulilah “lepas cesarean tu, boleh terus buat lipo suction tak?” boleh tak gitu soalanku T_T

baby pun kena drip :(

Happy birthday Muiz, sorry I know by now you must have tons of blue stuff. I couldn’t think anything better than blue, that’s a typical for a new born baby boy betul tak? Well, baby mittens and booties are very cute! mittens..booties..mittens..booooties.. comel

Again, congratulations Maisun and Muzri…and Muiz, all the makciks welcomes you with loves.
adalah seorang akak makcik yang nak melawat anak buah

11 comments:

pijaberry said...

imaginasi ko memang la 'macam2' ernie oi.. ku'ui gelang tul ko ni.. (merepek jap)

faiehoney said...

kesian jari baby...btw jari die sebijik jari mesun

Ernie Khairina said...

pija,
ernie= mmg dasar ku'ui gelang!

paie,
kan! sebijik jari mesun
agaknye org ingat tak jadi aku cane? :P

khairieah said...

makcik erniH. hahahaha
congrats to kak maisun..hihihi

Ernie Khairina said...

erniH

zura said...

aku tunggu turn ko berada kat atas katil n baby kat sebelah.. tak sabar aku nk pilih booties n mittens kaler pink utk bby ko.. hehehe...

Ernie Khairina said...

yes Zura, nak pink!

BibiEr Karim said...

Even baby boy? Pingsan trus En. Azwan ahh.

pijaberry said...

haha! sa pun mo ckp benda yg sama mcm Err.. nda ka menangis baby boy ko nanti kalau tengok gmbr masa kecik.. pakai pink :D

Ernie Khairina said...

pija /Err,

pink with stripes gitu..ok what

pijaberry said...

*pija pandang c err sambil angkat2 kening? "amacam err.. kita mo setuju ka?"