Sunday, March 15, 2009

new attempt


I attended my pre-school at the age of 5. When I was kid, both my parent weren’t at home, but pursued their studies in KL someplace near Kerinchi to be exact. Mostly at daytime, my granny was at our bendang and my grandpa somewhere with his job. So, registered me to tadika KEMAS was the idea.

I remembered I was the head class, one day for breakfast I asked my teacher if I can make some change to our doa makan.. so, it was something like this (mind you I was 5 back then..don’t laugh your lungs out..its Monday blues, remember?)

“ kami bersyukur kepada Tuhan kerana memberi kami makan susu dan ku-ui gelang (kuih donat)” T_T doa yang sangat jujur tulus maksudnya.

Astagaaaaaa..ok, and it became real joke to my aunties, untuk mengenakan aku hingga kini.

Frankly, I’m not a fan of donut. Dari zaman Dunkin’ to JCO or Big Apple.. I think RM2.20 is ridiculously pricey for a piece, bukan kat Carrefour murah ke? OK stop embarrassing myself.. and until I saw the workers baking their donuts, ok.. not baking but beautify the donuts to make it look real nyummy! Nampak bersumgguh2 diorang ni. Hubby kena beli. Sumpah sakit gigi.

saja upload untuk Monday blues-ers..Big Apple lagi sedap la dari JCo

****************************************

I’ve always thought cupcakes are cute. And to enhanced my quality time or to be better person I am or..ok mengaku - yang bukan tau nak makan saja, I want to dedicate a little time to learn how to bake a cupcake. Hence, this cupcake kit comes into picture. I found this box when we were strolled nowhere at a mall, we stopped at MPH and I was like calling by the color before I noticed it was a cupcake kit. Beli. The kit includes colorful page of cupcake recipes, silicon tray, bag piping and 5 tips at price of RM32.90. Pink selalu buat aku beli barang laaaa..!


I know its kinda late for the trend, but at least kan.. wish me luck with this try, aku tak pandai masak yang moden2 nih.

He was outside the bookshop, to look after the trolley. There were many other version of kit box for first course chief, like me..and please don’t imagine how I convinced him through the glass wall.


random: janganlah biarkan partner korang duduk sugul menunggu, sementara korang busy shopping kat Nichii..haha..serius aku rasa nak ambik gambar.


15 comments:

iza pija berry said...

alamak hai.. mesti tercengang ja cikgu ko kan ernie? lucu gila! ku-ui lagi tu.. cerita la lagi apa kesudahan dia selepas itu.. plz plz plz..

Ernie Khairina said...

pija,
kesudahannya..ko tau la kan cikgu2 tadika pon org kampung juga..ntah sepa kasi sampai tuh cerita sama my aunty2..sampai sekarang semua ingat! tapi kiut ba..kan ..kan

iza pija berry said...

cikgu tu nda tya ka sama ko apa doa yg ko cuba tukar tu? haha.. kalau aku jd ko.. mesti tension tiap kali nmpk donut and aunties mula ulang balik cerita.. btw, best mkn Big Apple? gila manis kan.. sa smpi pening n mo muntah sd aritu gara2 makan 6 donuts..

benazirjb said...

yeah!! jco bkin muak, big apple lg sedap. btw, tu doa makan sgt cute. hehehe

Ernie Khairina said...

pija,
mmg kalau nmpk donut, ayat biasa keluar adalah "nah, mari bersyukur kepada tuhan makan ku-ui geleng"..haha..PASRAH!

ben,
yaa..muak is the word..khairiah told me that u guys are gonna climb Kinabalu in may? waa..ni kali keberapa sudah nih? bulih join? *blush

pijaberry said...

nt anak ko pun camtu la tu kan. ndapa.. sentiasa bersyukur tu kan baguss.. pasni b4 kita mkn.. kita berdoa mcm ernie.. paling afdhal kalau sebut satu2 senarai lauk n mknn yg kita dpt.. jeng3

nurul khairunie said...

ko lupa mau indicate 'kupi' dalam doa ko.

HAHAHAHAHAHAHAHAH.

Sal said...

lucu + cute la doa tu...sy kcik2 dulu menurut jak org bc doa..
tp kakak kreatif ni buat doa mcm tu..
kngn manis time tadika la tu kan... ;p
p/s minta izin nak link..

Ernie Khairina said...

pija,
ciss..mesti ko akan ingat benda nih kan pija, lepas tuh mesti saya kena lagi..boleh sebut satu2 lauk..haha..kelakar

nurul,
erm..kopi ka susu? budak2 mana minum kopi

sal,
yes..bole ;)

pijaberry said...

sangat pasti la Ernie (yg sy akan ingat)hehe.. jd sedia2 ja la ko kalau kita ada chance mkn sama2.. mau2 kalau dorang c err ka kizzy ka.. ada skali (mataku berbintang2 membayangkan suasana itu)

keira said...

hei..i pun noticed the cute little cupcakes thingy..hari tu dah grab dah..alas x jd beli..i pun suka baking ..nanti boleh belajar same2 yerk..g mana2 class ke hehe

ama said...

ernie, part random ko yg last tu smmgnye oh so true! :)

benazirjb said...

maw masuk kali keempat suda. huhu
but blum confirm lg la

Ernie Khairina said...

pija,
ciss..abisla sa nihhh...

keira,
tapi i takde bakat..hehe

ama,
tolong ama..jangan perlakukan mereka begitu..sgt huduh! haha

ben,
wow..i'm impress!

pijaberry said...

sa rasa kan.. belum sempat lagi minta ko bacakan doa.. mmg pecah suda perut sa ketawa.. nda bah Ernie.. suci murni bah ko masa tu

Sunday, March 15, 2009

new attempt


I attended my pre-school at the age of 5. When I was kid, both my parent weren’t at home, but pursued their studies in KL someplace near Kerinchi to be exact. Mostly at daytime, my granny was at our bendang and my grandpa somewhere with his job. So, registered me to tadika KEMAS was the idea.

I remembered I was the head class, one day for breakfast I asked my teacher if I can make some change to our doa makan.. so, it was something like this (mind you I was 5 back then..don’t laugh your lungs out..its Monday blues, remember?)

“ kami bersyukur kepada Tuhan kerana memberi kami makan susu dan ku-ui gelang (kuih donat)” T_T doa yang sangat jujur tulus maksudnya.

Astagaaaaaa..ok, and it became real joke to my aunties, untuk mengenakan aku hingga kini.

Frankly, I’m not a fan of donut. Dari zaman Dunkin’ to JCO or Big Apple.. I think RM2.20 is ridiculously pricey for a piece, bukan kat Carrefour murah ke? OK stop embarrassing myself.. and until I saw the workers baking their donuts, ok.. not baking but beautify the donuts to make it look real nyummy! Nampak bersumgguh2 diorang ni. Hubby kena beli. Sumpah sakit gigi.

saja upload untuk Monday blues-ers..Big Apple lagi sedap la dari JCo

****************************************

I’ve always thought cupcakes are cute. And to enhanced my quality time or to be better person I am or..ok mengaku - yang bukan tau nak makan saja, I want to dedicate a little time to learn how to bake a cupcake. Hence, this cupcake kit comes into picture. I found this box when we were strolled nowhere at a mall, we stopped at MPH and I was like calling by the color before I noticed it was a cupcake kit. Beli. The kit includes colorful page of cupcake recipes, silicon tray, bag piping and 5 tips at price of RM32.90. Pink selalu buat aku beli barang laaaa..!


I know its kinda late for the trend, but at least kan.. wish me luck with this try, aku tak pandai masak yang moden2 nih.

He was outside the bookshop, to look after the trolley. There were many other version of kit box for first course chief, like me..and please don’t imagine how I convinced him through the glass wall.


random: janganlah biarkan partner korang duduk sugul menunggu, sementara korang busy shopping kat Nichii..haha..serius aku rasa nak ambik gambar.


15 comments:

iza pija berry said...

alamak hai.. mesti tercengang ja cikgu ko kan ernie? lucu gila! ku-ui lagi tu.. cerita la lagi apa kesudahan dia selepas itu.. plz plz plz..

Ernie Khairina said...

pija,
kesudahannya..ko tau la kan cikgu2 tadika pon org kampung juga..ntah sepa kasi sampai tuh cerita sama my aunty2..sampai sekarang semua ingat! tapi kiut ba..kan ..kan

iza pija berry said...

cikgu tu nda tya ka sama ko apa doa yg ko cuba tukar tu? haha.. kalau aku jd ko.. mesti tension tiap kali nmpk donut and aunties mula ulang balik cerita.. btw, best mkn Big Apple? gila manis kan.. sa smpi pening n mo muntah sd aritu gara2 makan 6 donuts..

benazirjb said...

yeah!! jco bkin muak, big apple lg sedap. btw, tu doa makan sgt cute. hehehe

Ernie Khairina said...

pija,
mmg kalau nmpk donut, ayat biasa keluar adalah "nah, mari bersyukur kepada tuhan makan ku-ui geleng"..haha..PASRAH!

ben,
yaa..muak is the word..khairiah told me that u guys are gonna climb Kinabalu in may? waa..ni kali keberapa sudah nih? bulih join? *blush

pijaberry said...

nt anak ko pun camtu la tu kan. ndapa.. sentiasa bersyukur tu kan baguss.. pasni b4 kita mkn.. kita berdoa mcm ernie.. paling afdhal kalau sebut satu2 senarai lauk n mknn yg kita dpt.. jeng3

nurul khairunie said...

ko lupa mau indicate 'kupi' dalam doa ko.

HAHAHAHAHAHAHAHAH.

Sal said...

lucu + cute la doa tu...sy kcik2 dulu menurut jak org bc doa..
tp kakak kreatif ni buat doa mcm tu..
kngn manis time tadika la tu kan... ;p
p/s minta izin nak link..

Ernie Khairina said...

pija,
ciss..mesti ko akan ingat benda nih kan pija, lepas tuh mesti saya kena lagi..boleh sebut satu2 lauk..haha..kelakar

nurul,
erm..kopi ka susu? budak2 mana minum kopi

sal,
yes..bole ;)

pijaberry said...

sangat pasti la Ernie (yg sy akan ingat)hehe.. jd sedia2 ja la ko kalau kita ada chance mkn sama2.. mau2 kalau dorang c err ka kizzy ka.. ada skali (mataku berbintang2 membayangkan suasana itu)

keira said...

hei..i pun noticed the cute little cupcakes thingy..hari tu dah grab dah..alas x jd beli..i pun suka baking ..nanti boleh belajar same2 yerk..g mana2 class ke hehe

ama said...

ernie, part random ko yg last tu smmgnye oh so true! :)

benazirjb said...

maw masuk kali keempat suda. huhu
but blum confirm lg la

Ernie Khairina said...

pija,
ciss..abisla sa nihhh...

keira,
tapi i takde bakat..hehe

ama,
tolong ama..jangan perlakukan mereka begitu..sgt huduh! haha

ben,
wow..i'm impress!

pijaberry said...

sa rasa kan.. belum sempat lagi minta ko bacakan doa.. mmg pecah suda perut sa ketawa.. nda bah Ernie.. suci murni bah ko masa tu