Tuesday, April 8, 2008

Kopitiam Everywhere

I remember there was a sitcom titled kopitiam, but not to my knowledge where the word derived from. So while browsing I search the “Kopitiam” word (punya la tak ade keje). And then, ouh..kopitiam means ‘kedai kopi’..hehe, as simple as that..zzz…

Kopitiam trend is now everywhere..pegi bangi, jumpe Bangi Kopitiam..pegi wangsa maju juga they have kopitiam..Ipoh Kopitiam la..and of course Old Town White Coffee stand tall among the brand. Sape tak pernah lepak kat Oldtown.

But still they are the ordinary ‘kedai kopi’ plus the new concept which includes the presentation and food varieties..very nice! No more messy or noisy, instead a pleasurable surrounds with comfort seat, Lionel Richie music on the air and of course the smiley waiter. If Coffee Bean or Starbucks can run the business with their main coffee menu, now I think they should be ready with the coming competitors.

I had my first drink at Oldtown when someone introduced me. The ordering system which I dislike; we have to tick order ourself. Some say its cool..depends.. ( My first drink was Hazelnut blend..eh yeke) Since then Oldtown becomes the place for partaking break..hehe..

Here some proofs of this new madness..hehe


en adnan, k hani, azuan and k raja aida..k hani belanje bfast kt oldtown tadi..tq!


lalu saya dan k aida pun gembira..tipu je k raja aida tak makan pun..

Tengok la waktu ofis pun kami berkunjung ke kedai kopi ini..after ofis hour toksah nak cakap la..kami memang setia dengan Oldtown Jaya One PJ..asal pukul 5 je..we start calling each other..the members mesti la lynn, fizaros dan fizah..kami warga PJ! So yesterday we had our gathering, again..yay! tapi fizah absent sebab die baru sign up for fitness first..tak pegi rugi. fizah adalah kawan saya yang sgt rajin, mmg occupied je setiap masa..I wonder where she get the energy. So lets proceed je la..food and gossiping also energy..hehe

fizaros, manager Kerinchi kopitiam


me and my galfren lynn kat Oldtown yesterday, selepas bersurai


me having lunch with lynn di hari yang lain


saya dan abg Is meng'wiFi' kat Oldtown terdekat rumah kami, kosas ampang.

so have you Oldtown today? i think Xi Mut drink is nyummmy...

10 comments:

fizah said...

korang bole jadi duta oldtown la...haruss...aku kene join gak pasni sbb akibatnye gambar aku takde dlm blog korang..damn!

.:: Khairieah ::. said...

sangat lah tidak adil terhadap diriku ini.sob sob sob!

Jeweler said...

as usual, ptg td aku menghabiskn masa kt oldtown lagik dgn fizah fauzi. tp tis time kat kota damansara plak. confirm bleh jd duta lah kita ni. huhuhu

MommyAdam said...

fizah,
buat je blog sendiri boleh tak?? tempekla bape byk pun gamba ko...hehe..

Belle said...

huahuahua.. business bihun sup kat melaka dah tutup.. skrg bukak business kedai kopi gak! aku bangga kawan2 aku enterpreneur! hikhik

Ernie Khairina Mahtar said...

fizah,
dun worry..peh ni aku akan pastikan gambar ko ade..

khairieah, lets ice cool!

lynn,
weh..harusla oldtown juga..tak sms pon!

mommyadam,
agree!

belle,
kedai kopi? bihun sup aku dah pupus?

chun said...

ernie..for ue info aku ngan hubby sudah lame menjadi pelanggan setia old town. dulu salu pi ampang semata2 nak gi old town tu tau..tp skang dah byk branch die, dekat jusco umah akupun dah ade. kesimpulannye, korang nape tak ajak aku lepak oldtown niii????

Ernie Khairina Mahtar said...

chun, bole je..bile ko free?hehe

chun said...

jom..kat jalan klang lame ade gak, 2 tingkat lagi.. visit my blog too.. http://chunmuz.blogspot.com

.:: Khairieah ::. said...

haha..yeah rite..lets ice cool~~

Tuesday, April 8, 2008

Kopitiam Everywhere

I remember there was a sitcom titled kopitiam, but not to my knowledge where the word derived from. So while browsing I search the “Kopitiam” word (punya la tak ade keje). And then, ouh..kopitiam means ‘kedai kopi’..hehe, as simple as that..zzz…

Kopitiam trend is now everywhere..pegi bangi, jumpe Bangi Kopitiam..pegi wangsa maju juga they have kopitiam..Ipoh Kopitiam la..and of course Old Town White Coffee stand tall among the brand. Sape tak pernah lepak kat Oldtown.

But still they are the ordinary ‘kedai kopi’ plus the new concept which includes the presentation and food varieties..very nice! No more messy or noisy, instead a pleasurable surrounds with comfort seat, Lionel Richie music on the air and of course the smiley waiter. If Coffee Bean or Starbucks can run the business with their main coffee menu, now I think they should be ready with the coming competitors.

I had my first drink at Oldtown when someone introduced me. The ordering system which I dislike; we have to tick order ourself. Some say its cool..depends.. ( My first drink was Hazelnut blend..eh yeke) Since then Oldtown becomes the place for partaking break..hehe..

Here some proofs of this new madness..hehe


en adnan, k hani, azuan and k raja aida..k hani belanje bfast kt oldtown tadi..tq!


lalu saya dan k aida pun gembira..tipu je k raja aida tak makan pun..

Tengok la waktu ofis pun kami berkunjung ke kedai kopi ini..after ofis hour toksah nak cakap la..kami memang setia dengan Oldtown Jaya One PJ..asal pukul 5 je..we start calling each other..the members mesti la lynn, fizaros dan fizah..kami warga PJ! So yesterday we had our gathering, again..yay! tapi fizah absent sebab die baru sign up for fitness first..tak pegi rugi. fizah adalah kawan saya yang sgt rajin, mmg occupied je setiap masa..I wonder where she get the energy. So lets proceed je la..food and gossiping also energy..hehe

fizaros, manager Kerinchi kopitiam


me and my galfren lynn kat Oldtown yesterday, selepas bersurai


me having lunch with lynn di hari yang lain


saya dan abg Is meng'wiFi' kat Oldtown terdekat rumah kami, kosas ampang.

so have you Oldtown today? i think Xi Mut drink is nyummmy...

10 comments:

fizah said...

korang bole jadi duta oldtown la...haruss...aku kene join gak pasni sbb akibatnye gambar aku takde dlm blog korang..damn!

.:: Khairieah ::. said...

sangat lah tidak adil terhadap diriku ini.sob sob sob!

Jeweler said...

as usual, ptg td aku menghabiskn masa kt oldtown lagik dgn fizah fauzi. tp tis time kat kota damansara plak. confirm bleh jd duta lah kita ni. huhuhu

MommyAdam said...

fizah,
buat je blog sendiri boleh tak?? tempekla bape byk pun gamba ko...hehe..

Belle said...

huahuahua.. business bihun sup kat melaka dah tutup.. skrg bukak business kedai kopi gak! aku bangga kawan2 aku enterpreneur! hikhik

Ernie Khairina Mahtar said...

fizah,
dun worry..peh ni aku akan pastikan gambar ko ade..

khairieah, lets ice cool!

lynn,
weh..harusla oldtown juga..tak sms pon!

mommyadam,
agree!

belle,
kedai kopi? bihun sup aku dah pupus?

chun said...

ernie..for ue info aku ngan hubby sudah lame menjadi pelanggan setia old town. dulu salu pi ampang semata2 nak gi old town tu tau..tp skang dah byk branch die, dekat jusco umah akupun dah ade. kesimpulannye, korang nape tak ajak aku lepak oldtown niii????

Ernie Khairina Mahtar said...

chun, bole je..bile ko free?hehe

chun said...

jom..kat jalan klang lame ade gak, 2 tingkat lagi.. visit my blog too.. http://chunmuz.blogspot.com

.:: Khairieah ::. said...

haha..yeah rite..lets ice cool~~