Wednesday, April 16, 2008

xyz

hello everybody,

xyz je title..blur.
perjalanan ke ofis tadi membuatkan saya memikirkan beberapa perkara yang saya rasa tak best, tak best langsung ..dan saya percaya sangat la tak best.
antaranya;

1. mengapa sejak akhir2 ni saya sering mengalami kecederaan yg tdk sengaja..clumsy! atau terpaksa disengajakan..
yg tak sengaja


ouch..dats hurt! kecederaan terkena besi tajam, yg
tibe2 je muncul kt tepi meja pc ketika saya sedang leka men'online.parut nih kompem tak hilang.
yg terpaksa di sengajakan





seperti yg saya ceritakan sebelum ini, saya telah masuk wad dan di smbg air..hasilnya my body is itching..nape eh?tak selesa!

2. saya berfikir cane nk lari dr traffic jam? ofis masuk 830. duk ampang tapi bertegas kuar umah kul 8 pg, dan beberapa kali di gelakkan oleh fizah.walaupun perjalanan mengambil mase 45 mins dan fyi, kitorang exec kt sini (exec la sgt) everyday ade meeting at 830 am..hasilnye, saya selalu lambat..GM pula yg tggu saya..dan yg lebih sedih, arini last day GM pun saya tak tau.tapi ade farewell party..yay!

selamat bersara Mr Michael Loh



berbalik pade keadaan jam,tempat yg kronik ade la ;
SAB (sek aminudin baki) ke bulatan kg pandan
Jln Sg Besi ke Jln Istana
Federal highway..sokmo la congested

ini la yg saya harungi hari2..zzz

Dan dlm kete pula beberapa perkara yg saya terfikir utk buat bg memenuhi masa lapang, antaranya;
a) menyumpah kete depan
b)berduet ngan org kete sebelah
tapi end up, selalunye saya menambah volume radio ke 30. (fizah tau sgt la nih) kuat gile. nak nak pula lagu ' i wonder if u know , how to live in tokeyooo' (lirik sendiri je)


3) hari hari saya belajar term baru barang2 spital..kate meniaga medical equipment..kalo nk listkan package pun, ahhh..byk sgt..itu belum termasuk items kt dlm tuh lagi..

oleh kerana MMU bg saya degree IT, dan hari2 saya terpaksa berdepan ngan pharmacist la, bdk biomed yg hebat2..director2 mane2 ntah..maka saya terpaksa membuat muke selamba dan confident mcm saya tau sume brg2 tuh..and i did it well..huhu


4) 25 april ni kami dengan rasminya shift ke HQ, kt bkt raja nun...nak nangih! jauh gile tak ingatnye..rasa mcm nk balik kg fizaroosli je..so, beberapa perkara saya dah pikir utk menghadapi tempat baru, antaranya;

a) mkn place
b)reschedule wakeup alarm..kena lebih awal la..dan tmbh volume alarm..sed!
c)traffic jam kt federal tu ..aduh..
d)alaa tak dpt nk borak ngan akak cleaner a.k.a kak linda lagi pasal indonesia kt pantry ofis pj nih.
aahh..nk resign pun susah..sebab?
a)saya adalah pekerja kegemaran dan harapan bos (sebab kurang pekerja la..takde pilihan lain) so, nk cakap minta benti pon rasa serba salah..cane nihhh???
b)saham UEM tgh jatuh gile..jual sekang, rugi pula..tak boleh..tak boleh lagi nk tender nih..

so saya tensen

ouh hang on.. i think i should change the heading..ade satu perkara dat really make my day! ehehe..

last night dlm pukul 2 camtuh, my sister khairieah sms me. she made it woohooo..congratulations! die dpt tawaran masuk ke matrikulasi sains labuan..one step closer to moscow! huehuheue..die pon gembira sgt..sila layari blog die nih..tak sabar nak shopping utk die ni..

hmm..tu lah, dlm saya membenci benda yg saya harungi hari2..sebenarnye , tibe2 je dtg bende yg menggembirakan..hmm..ok, saya happy utk itu..mungkin saya kena bertenang dan think slow..atau plan ape2 yg patut..

anyway..itu yg bole plan..cane pula benda yg tak leh nk plan..atau takde jawapan yg pasti??hmm..byk juga benda kena pikir akhirnya.

5 comments:

.:: Khairieah ::. said...

i make ur day..whahaha~~ ngee...

Ernie Khairina Mahtar said...

ure always will..huhu

fizah said...

looks like we have the same problem..traffic jams, conflict keje skang and ape yg nak buat klau tak keje..hmm

by the way, radio ko mmg kuat gile..aku tatau caner ko leh tahan..hahaha

Ernie Khairina Mahtar said...

fizah..hahahaha ..aku hanye mampu gelak je ni

.:: Khairieah ::. said...

hepinya muka msa farewel party tuh? hahaha. padahal dtg lambat! ngeeee

Wednesday, April 16, 2008

xyz

hello everybody,

xyz je title..blur.
perjalanan ke ofis tadi membuatkan saya memikirkan beberapa perkara yang saya rasa tak best, tak best langsung ..dan saya percaya sangat la tak best.
antaranya;

1. mengapa sejak akhir2 ni saya sering mengalami kecederaan yg tdk sengaja..clumsy! atau terpaksa disengajakan..
yg tak sengaja


ouch..dats hurt! kecederaan terkena besi tajam, yg
tibe2 je muncul kt tepi meja pc ketika saya sedang leka men'online.parut nih kompem tak hilang.
yg terpaksa di sengajakan





seperti yg saya ceritakan sebelum ini, saya telah masuk wad dan di smbg air..hasilnya my body is itching..nape eh?tak selesa!

2. saya berfikir cane nk lari dr traffic jam? ofis masuk 830. duk ampang tapi bertegas kuar umah kul 8 pg, dan beberapa kali di gelakkan oleh fizah.walaupun perjalanan mengambil mase 45 mins dan fyi, kitorang exec kt sini (exec la sgt) everyday ade meeting at 830 am..hasilnye, saya selalu lambat..GM pula yg tggu saya..dan yg lebih sedih, arini last day GM pun saya tak tau.tapi ade farewell party..yay!

selamat bersara Mr Michael Loh



berbalik pade keadaan jam,tempat yg kronik ade la ;
SAB (sek aminudin baki) ke bulatan kg pandan
Jln Sg Besi ke Jln Istana
Federal highway..sokmo la congested

ini la yg saya harungi hari2..zzz

Dan dlm kete pula beberapa perkara yg saya terfikir utk buat bg memenuhi masa lapang, antaranya;
a) menyumpah kete depan
b)berduet ngan org kete sebelah
tapi end up, selalunye saya menambah volume radio ke 30. (fizah tau sgt la nih) kuat gile. nak nak pula lagu ' i wonder if u know , how to live in tokeyooo' (lirik sendiri je)


3) hari hari saya belajar term baru barang2 spital..kate meniaga medical equipment..kalo nk listkan package pun, ahhh..byk sgt..itu belum termasuk items kt dlm tuh lagi..

oleh kerana MMU bg saya degree IT, dan hari2 saya terpaksa berdepan ngan pharmacist la, bdk biomed yg hebat2..director2 mane2 ntah..maka saya terpaksa membuat muke selamba dan confident mcm saya tau sume brg2 tuh..and i did it well..huhu


4) 25 april ni kami dengan rasminya shift ke HQ, kt bkt raja nun...nak nangih! jauh gile tak ingatnye..rasa mcm nk balik kg fizaroosli je..so, beberapa perkara saya dah pikir utk menghadapi tempat baru, antaranya;

a) mkn place
b)reschedule wakeup alarm..kena lebih awal la..dan tmbh volume alarm..sed!
c)traffic jam kt federal tu ..aduh..
d)alaa tak dpt nk borak ngan akak cleaner a.k.a kak linda lagi pasal indonesia kt pantry ofis pj nih.
aahh..nk resign pun susah..sebab?
a)saya adalah pekerja kegemaran dan harapan bos (sebab kurang pekerja la..takde pilihan lain) so, nk cakap minta benti pon rasa serba salah..cane nihhh???
b)saham UEM tgh jatuh gile..jual sekang, rugi pula..tak boleh..tak boleh lagi nk tender nih..

so saya tensen

ouh hang on.. i think i should change the heading..ade satu perkara dat really make my day! ehehe..

last night dlm pukul 2 camtuh, my sister khairieah sms me. she made it woohooo..congratulations! die dpt tawaran masuk ke matrikulasi sains labuan..one step closer to moscow! huehuheue..die pon gembira sgt..sila layari blog die nih..tak sabar nak shopping utk die ni..

hmm..tu lah, dlm saya membenci benda yg saya harungi hari2..sebenarnye , tibe2 je dtg bende yg menggembirakan..hmm..ok, saya happy utk itu..mungkin saya kena bertenang dan think slow..atau plan ape2 yg patut..

anyway..itu yg bole plan..cane pula benda yg tak leh nk plan..atau takde jawapan yg pasti??hmm..byk juga benda kena pikir akhirnya.

5 comments:

.:: Khairieah ::. said...

i make ur day..whahaha~~ ngee...

Ernie Khairina Mahtar said...

ure always will..huhu

fizah said...

looks like we have the same problem..traffic jams, conflict keje skang and ape yg nak buat klau tak keje..hmm

by the way, radio ko mmg kuat gile..aku tatau caner ko leh tahan..hahaha

Ernie Khairina Mahtar said...

fizah..hahahaha ..aku hanye mampu gelak je ni

.:: Khairieah ::. said...

hepinya muka msa farewel party tuh? hahaha. padahal dtg lambat! ngeeee