Wednesday, November 11, 2009

Korea Day 6 : Everland Theme Park

Everland is the Korea's Disneyland! I seriously think that Everland can beat Paris Disneyland ..hoohh

Everland has it all, from the adrenaline challenge rides, safari africa, zootopia, the four season garden (yang paling suka, pengsan!) to 70's park- Elvis Presley inspired , the bird show and much much more entertainment. Siapa pergi Seoul, Everland wajib tau (tix RM100++ )

ok sangat kot. Sunway Lagoon pun RM60, Disneyland RM250.

pumpkins! for Halloween theme

what's so gothic? I dunno

big big pumpkin boy =)

with the Everland's mascot, Elysian (hugging stranger duhh )

grand mysterious parade

love parade!

u look pink la..hehe thanks banyak2 bawa pegi Everland!

at the '4 season garden'boleh pengsan sini, banyak sangat bunga..saya suka!

pengsan sudah =D

it's halloween theme in Everland, they must think i'm one of them =P
solat duduk.di sini.

If you're a traveler, and perform solat, do your normal ablution (wuduk) except the leg - just sapu air on top of your socks - Kuf.

aida, this reminds me of you

pekerja Everland semua peramah!

meriah kat bawah tu

parade party!


sehari kot duk sini. lapar

romanian area

Snow Flakes or Ice Cream?
dua2 pun tak boleh kalau semput!

10 comments:

MommyAdam said...

adekah aku sgt motherly sampaikan tgk baby services boleh ingat kat aku??hehehe...ataupun ko miss aku kat korea?? hehehe

Ernie Khairina said...

aida,
kalau bukan aku, org lain pun mesti ingat kat ko..
motherly and i miss u hehehe

Tun Teja Persona said...

sis..
siok nya kalau dpt p sini ni
sy ada tgok ni tmpt dlm satu movie korea,
tajuk dia "doremifasolasido"
ahahahahahahha :D

zailamohamad said...

i bet my kids sure love this place!!!

Ernie Khairina said...

Tun Teja Persona,
betul bah tajuk dia "doremifasolasido"? hahaha luchu la =D
ya mmg siok ni tempat,terus jadi budak2 hehe

zaila,
Ya Allah zaila, i pun dah jadi 'kanak2 dewasa' kat Everland hehe..
hey I saw ur pic kat blog hada =) I tak dtg la masa tu, kalau tak dah jumpe lagi kan

chun said...

ernie, nape ko tak teringat kat aku tgk baby services tu? (merajuk) huhu..bestnye tempat ni, cam disneyland cume takde mickey je. ;)

Ernie Khairina said...

mesun!ingat..ingat..ko selalu dalam ingatan ku hehe

AYUKIRANA said...

nampaknya aku kena g korea utk kali yg ke-2, ngehehe...together w my little adriana maybe???:)

AYUKIRANA said...

nampaknya aku kena g korea utk kali yg ke-2, ngehehe...together w my little adriana maybe???:)

Ernie Khairina said...

hada,
adriana mesti suke! comel...

Wednesday, November 11, 2009

Korea Day 6 : Everland Theme Park

Everland is the Korea's Disneyland! I seriously think that Everland can beat Paris Disneyland ..hoohh

Everland has it all, from the adrenaline challenge rides, safari africa, zootopia, the four season garden (yang paling suka, pengsan!) to 70's park- Elvis Presley inspired , the bird show and much much more entertainment. Siapa pergi Seoul, Everland wajib tau (tix RM100++ )

ok sangat kot. Sunway Lagoon pun RM60, Disneyland RM250.

pumpkins! for Halloween theme

what's so gothic? I dunno

big big pumpkin boy =)

with the Everland's mascot, Elysian (hugging stranger duhh )

grand mysterious parade

love parade!

u look pink la..hehe thanks banyak2 bawa pegi Everland!

at the '4 season garden'boleh pengsan sini, banyak sangat bunga..saya suka!

pengsan sudah =D

it's halloween theme in Everland, they must think i'm one of them =P
solat duduk.di sini.

If you're a traveler, and perform solat, do your normal ablution (wuduk) except the leg - just sapu air on top of your socks - Kuf.

aida, this reminds me of you

pekerja Everland semua peramah!

meriah kat bawah tu

parade party!


sehari kot duk sini. lapar

romanian area

Snow Flakes or Ice Cream?
dua2 pun tak boleh kalau semput!

10 comments:

MommyAdam said...

adekah aku sgt motherly sampaikan tgk baby services boleh ingat kat aku??hehehe...ataupun ko miss aku kat korea?? hehehe

Ernie Khairina said...

aida,
kalau bukan aku, org lain pun mesti ingat kat ko..
motherly and i miss u hehehe

Tun Teja Persona said...

sis..
siok nya kalau dpt p sini ni
sy ada tgok ni tmpt dlm satu movie korea,
tajuk dia "doremifasolasido"
ahahahahahahha :D

zailamohamad said...

i bet my kids sure love this place!!!

Ernie Khairina said...

Tun Teja Persona,
betul bah tajuk dia "doremifasolasido"? hahaha luchu la =D
ya mmg siok ni tempat,terus jadi budak2 hehe

zaila,
Ya Allah zaila, i pun dah jadi 'kanak2 dewasa' kat Everland hehe..
hey I saw ur pic kat blog hada =) I tak dtg la masa tu, kalau tak dah jumpe lagi kan

chun said...

ernie, nape ko tak teringat kat aku tgk baby services tu? (merajuk) huhu..bestnye tempat ni, cam disneyland cume takde mickey je. ;)

Ernie Khairina said...

mesun!ingat..ingat..ko selalu dalam ingatan ku hehe

AYUKIRANA said...

nampaknya aku kena g korea utk kali yg ke-2, ngehehe...together w my little adriana maybe???:)

AYUKIRANA said...

nampaknya aku kena g korea utk kali yg ke-2, ngehehe...together w my little adriana maybe???:)

Ernie Khairina said...

hada,
adriana mesti suke! comel...