Monday, November 16, 2009

rumah kelahiran Mahathir Mohamad dan sekitar Pulau Pinang

*note : catch Biography Mahathir on History channel 15&22 Nov


The birthplace of Tun M, displaying historical memoirs of his childhood.

No 18, Lorong Kilang Ais, Off Jln Pegawai, Alor Setar

hehe bangga tak?

meja study tun M dan sepupu2nya. Ayahnya kalau balik mesti berdeham menandakan dah sampai =)


history of the British empire!


serambi rumahnya

Sorry, tak banyak gambar. Di larang mengambil gambar sebenarnya

Batu Feringghi


bangun terus terjun swim

kylie minogue okkk

the famous Abraham Lincoln pose, now MJ (kot)

biasalah HR 's exhibit

kalau di Seoul made in Malaysia, kat sini made in Thailand pula
So, want an instant HR shirt?

Batu Feringghi

silhouette

OK chop! minggu ni pegi penang lagi!!

4 comments:

ama said...

wow! bestnya pegi rumah Tun..nak pi lah..hehehe..semalam aku tgk Biography Mahathir dkt History Channel..naik semangat aku dibuatnya! ;)

Bu' Siken said...

ernie,best kan rumah Tun M?Aku dulu2 pegi masa rombongan sekolah lepas habis UPSR.lama gile dah..

zailamohamad said...

Tak pernah sampai di Penang;(

Ernie Khairina said...

ama,
harus pegi =)

shikin,
lama gile dah ko pegi..masa tu mesti rumah tu pun original lagi eh

zaila,
yeke zaila..u should =)

Monday, November 16, 2009

rumah kelahiran Mahathir Mohamad dan sekitar Pulau Pinang

*note : catch Biography Mahathir on History channel 15&22 Nov


The birthplace of Tun M, displaying historical memoirs of his childhood.

No 18, Lorong Kilang Ais, Off Jln Pegawai, Alor Setar

hehe bangga tak?

meja study tun M dan sepupu2nya. Ayahnya kalau balik mesti berdeham menandakan dah sampai =)


history of the British empire!


serambi rumahnya

Sorry, tak banyak gambar. Di larang mengambil gambar sebenarnya

Batu Feringghi


bangun terus terjun swim

kylie minogue okkk

the famous Abraham Lincoln pose, now MJ (kot)

biasalah HR 's exhibit

kalau di Seoul made in Malaysia, kat sini made in Thailand pula
So, want an instant HR shirt?

Batu Feringghi

silhouette

OK chop! minggu ni pegi penang lagi!!

4 comments:

ama said...

wow! bestnya pegi rumah Tun..nak pi lah..hehehe..semalam aku tgk Biography Mahathir dkt History Channel..naik semangat aku dibuatnya! ;)

Bu' Siken said...

ernie,best kan rumah Tun M?Aku dulu2 pegi masa rombongan sekolah lepas habis UPSR.lama gile dah..

zailamohamad said...

Tak pernah sampai di Penang;(

Ernie Khairina said...

ama,
harus pegi =)

shikin,
lama gile dah ko pegi..masa tu mesti rumah tu pun original lagi eh

zaila,
yeke zaila..u should =)