Wednesday, November 18, 2009

my sewing project - tiered ruffle top

My sister, she loves ruffle so much..so I made one for her..


A sleeveless top and a half jacket as a match, looks very nice and lively. Soooo you! hope you like it =) psstt..nampak pattern ni dalam cleo huhu.


I just know this song and I like it. So, wouldn't you want to make a cover for this song, for me?


13 comments:

MommyAdam said...

OMG ernie lawanye! nak pattern boleh? (tp aku takleh pakai ruffle2 lagilah pulak..kang nampak buyong sgt...hehe) jaket tu pun ko buat ker??kagum aku..mcmana ko finish edge? ko ade mesin jahit tepi ke?

nurul khairunie said...

thank you so much! really like it. ngee~

ama said...

this an awesome top ;) trendsetter lah ko ni..surely yr sister loves it because it made by you ;)

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =)pattern boleh senang je..tapi jaket tuh bukan jahit sendiri, hehe..itulah aku tak sure mesin ni boleh jahit tepi ke..tak reti nk check (sebab mesin lama mak aku) so, meantime aku still hantar kedai utk jahit tepi.

ama,
thanks =)trendsetter ke, ni pun tiru dari majalah.

Bu' Siken said...

erni,cantik nya weh,series.apsal ko ambik degree it eh dulu? ;p

Ernie Khairina said...

shikin,
thanks =) hehe..
alaa biasa2 je ni, baru belaja2

eis said...

cantiknya! boleh sudah ni jual online :D

Ernie Khairina said...

eis,
terima kasih.. =)

d i d a said...

mmg cantik.

sgt rajin menjahit.huhu..

Ernie Khairina said...

dida,
thanks =) rajin buat masa ni hehe

Aida The Pink Goddess said...

ernie, bukak kedai jahit la! mesti byk org tempah, dahlah cantik, got taste, pandai jahit pulak!! heheh aida org 1st tempah!

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =) takut nervous je kalo tempahan ni =)

AYUKIRANA said...

chop ernie!!!!nak 1 boley tak??adiah b'day taun dpn, tp bagi in advance, hehehehe ;p

Wednesday, November 18, 2009

my sewing project - tiered ruffle top

My sister, she loves ruffle so much..so I made one for her..


A sleeveless top and a half jacket as a match, looks very nice and lively. Soooo you! hope you like it =) psstt..nampak pattern ni dalam cleo huhu.


I just know this song and I like it. So, wouldn't you want to make a cover for this song, for me?


13 comments:

MommyAdam said...

OMG ernie lawanye! nak pattern boleh? (tp aku takleh pakai ruffle2 lagilah pulak..kang nampak buyong sgt...hehe) jaket tu pun ko buat ker??kagum aku..mcmana ko finish edge? ko ade mesin jahit tepi ke?

nurul khairunie said...

thank you so much! really like it. ngee~

ama said...

this an awesome top ;) trendsetter lah ko ni..surely yr sister loves it because it made by you ;)

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =)pattern boleh senang je..tapi jaket tuh bukan jahit sendiri, hehe..itulah aku tak sure mesin ni boleh jahit tepi ke..tak reti nk check (sebab mesin lama mak aku) so, meantime aku still hantar kedai utk jahit tepi.

ama,
thanks =)trendsetter ke, ni pun tiru dari majalah.

Bu' Siken said...

erni,cantik nya weh,series.apsal ko ambik degree it eh dulu? ;p

Ernie Khairina said...

shikin,
thanks =) hehe..
alaa biasa2 je ni, baru belaja2

eis said...

cantiknya! boleh sudah ni jual online :D

Ernie Khairina said...

eis,
terima kasih.. =)

d i d a said...

mmg cantik.

sgt rajin menjahit.huhu..

Ernie Khairina said...

dida,
thanks =) rajin buat masa ni hehe

Aida The Pink Goddess said...

ernie, bukak kedai jahit la! mesti byk org tempah, dahlah cantik, got taste, pandai jahit pulak!! heheh aida org 1st tempah!

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =) takut nervous je kalo tempahan ni =)

AYUKIRANA said...

chop ernie!!!!nak 1 boley tak??adiah b'day taun dpn, tp bagi in advance, hehehehe ;p