Thursday, November 12, 2009

my sewing project - retro blouse


Yesterday was the last day for MJ- This Is It screening. Thanks to my last minute decision, we made it..and I appreciate every cents minutes of this so called footage for MJ scheduled concert.

I caught MJ sucking on a little lollipop. comel =)

So anyone have watched this movie, wants the concert to be happen..memang rasa nak pegi la! beli DVD je la kot..London jauh.

"OK. Do one more time, that's why we have rehearsal" - MJ.. he got what he deserved from a sheer hard work. Semua orang rajin la dalam concert tu.

Ok let's move.. this is my new sewing project which I concluded as simple project, but nice output.

I match with white belt, for the ruffle blouse effect.
Feeling barbie haha

Tapi agak mencabar juga jahit kain lembik2 ni..kain dia lari2, isk! I sewed tshirt fabric at the bottom, kasi dia berat sikit.

I took a long time with fabrics, Macam kain ni kalau tengah bergulung dalam kedai, macam kelakar bulat2.. tapi end up OK la kan??


10 comments:

MommyAdam said...

wow ernie!lawanye! mana ko dpt pattern...kat dlm tu ko buat lining ke or ko pakai tshirt kat dlm?

zailamohamad said...

hai..ni yang mahu belajar jahit juga ni;p

nurul khairunie said...

a walking pink.

BibiEr Karim said...

Ughh I hate u for being creative n rajin. Blouse sgt cantik n marvelous. Enough said. I wanna have ur kaki. Sgt kecil ngam pakai legging. Mine bengkang bengkok...hahaha. Bah cari lg belt ah.

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =) pattern tengok2 dari baju lama2 hihi bole? kat dalam pakai inner (ke tshirt) je

zaila,
bole! jom...

nurul,
ahaa walking pink, kuitnye!

err,
thank you! haha sebab kecil la mana ngan pakai legging..benci =(
cantik pun tu ko pakai dress..sa belum ada, nnt la sa try =)

AYUKIRANA said...

bangga ah!!!waduh, aku dh byk kali ter'inspire' nih..memula ngan aida, ni ko lak...jadi haruskah aku......hehe...

Ernie Khairina said...

hada,
harusss.. hehe

Aida The Pink Goddess said...

cub mmg cun!

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =)

Nurhafizah Fauzi said...

blouse ni kalau ade jual gantung2 kat kedai, mgkin ko takkan terpk nak beli..tapi bila buat sendiri, tibe2 nmpk cantik dan adorable ..

cute color, ala....aku jahit butang pun fail...camne nak jahit baju?

Thursday, November 12, 2009

my sewing project - retro blouse


Yesterday was the last day for MJ- This Is It screening. Thanks to my last minute decision, we made it..and I appreciate every cents minutes of this so called footage for MJ scheduled concert.

I caught MJ sucking on a little lollipop. comel =)

So anyone have watched this movie, wants the concert to be happen..memang rasa nak pegi la! beli DVD je la kot..London jauh.

"OK. Do one more time, that's why we have rehearsal" - MJ.. he got what he deserved from a sheer hard work. Semua orang rajin la dalam concert tu.

Ok let's move.. this is my new sewing project which I concluded as simple project, but nice output.

I match with white belt, for the ruffle blouse effect.
Feeling barbie haha

Tapi agak mencabar juga jahit kain lembik2 ni..kain dia lari2, isk! I sewed tshirt fabric at the bottom, kasi dia berat sikit.

I took a long time with fabrics, Macam kain ni kalau tengah bergulung dalam kedai, macam kelakar bulat2.. tapi end up OK la kan??


10 comments:

MommyAdam said...

wow ernie!lawanye! mana ko dpt pattern...kat dlm tu ko buat lining ke or ko pakai tshirt kat dlm?

zailamohamad said...

hai..ni yang mahu belajar jahit juga ni;p

nurul khairunie said...

a walking pink.

BibiEr Karim said...

Ughh I hate u for being creative n rajin. Blouse sgt cantik n marvelous. Enough said. I wanna have ur kaki. Sgt kecil ngam pakai legging. Mine bengkang bengkok...hahaha. Bah cari lg belt ah.

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =) pattern tengok2 dari baju lama2 hihi bole? kat dalam pakai inner (ke tshirt) je

zaila,
bole! jom...

nurul,
ahaa walking pink, kuitnye!

err,
thank you! haha sebab kecil la mana ngan pakai legging..benci =(
cantik pun tu ko pakai dress..sa belum ada, nnt la sa try =)

AYUKIRANA said...

bangga ah!!!waduh, aku dh byk kali ter'inspire' nih..memula ngan aida, ni ko lak...jadi haruskah aku......hehe...

Ernie Khairina said...

hada,
harusss.. hehe

Aida The Pink Goddess said...

cub mmg cun!

Ernie Khairina said...

aida,
thanks =)

Nurhafizah Fauzi said...

blouse ni kalau ade jual gantung2 kat kedai, mgkin ko takkan terpk nak beli..tapi bila buat sendiri, tibe2 nmpk cantik dan adorable ..

cute color, ala....aku jahit butang pun fail...camne nak jahit baju?